Sportnap

2022.09.29. 18:40

Összecsaptak a kollégisták Békéscsabán - videóval, galériával

Diáksportnapot szervezett a BSZC Vásárhelyi Pál technikum Jókai Mór kollégiuma csütörtökön a város kollégistáinak, a programon több százan vettek részt.

L. B.

Sokan letesztelték saját erejüket

Fotó: Bencsik Ádám

A fiatalok tollaslabdában, dartsban, lövészetben, szkanderben mérhették össze tudásukat és erejüket, de egy speciális evezőgépet is kipróbálhattak, illetve a kondiparkban ugyancsak többféle gyakorlatot teljesíthettek.

 

– Ép testben ép lélek. Fontos, hogy ezt a szellemiséget átadják a pedagógusok a tanulóknak – mondta Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója. Örömtelinek mondta, hogy nem csak a BSZC-hez tartozó kollégiumokból érkeztek fiatalok a diáksportnapra. Nem az volt a cél, hogy bajnokokat avassanak, hanem az, hogy egy önfeledt délutánt töltsenek el a tanulók sportolva, magukat jól érezve, közösséget kovácsolva.

Schnider György, a középiskola igazgatója elmondta: a Jókai Napok keretében rendszeresen rendeznek kollégiumok közötti futballtornát. A mostani diáksportnap – amit első alkalommal hívtak életre, hagyományteremtő szándékkal – azonban más, hiszen különleges sportágakban vetélkedhettek a tanulók. Most először nyílt lehetőség arra, hogy a tavasszal átadott kondiparkban is szervezhessenek versenyt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában