Az üveg éve

2022.09.29. 09:09

Megnézhették Kovácsházán, mi lesz az üveghulladékból

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. az Üveg Nemzetközi Évéhez kapcsolódóan az elmúlt napokban meghirdette mezőkovácsházi nyílt napjait. Óvodások, általános iskolások, gimnazisták érkeztek, hogy saját szemükkel lássák, mi lesz az összegyűjtött lámpahulladékból.

Cs. I.

A fiatalok bejárhatták az üzemet

Forrás: Electro-coord

A kft. a nyílt napokkal csatlakozott az Európai Fenntarthatósági Héthez. A fenntarthatósági témahét egy egész Európára kiterjedő kezdeményezés a fenntartható fejlődés célkitűzései (SDG) megvalósulását elősegítő tevékenységek, projektek és események hete.

A mezőkovácsházi telephelyre 200 látogatót vártak: óvodások, általános iskolások, gimnazisták érkeztek, hogy saját szemükkel lássák, mi lesz az összegyűjtött lámpahulladékból.

A lámpahulladékok újrahasznosító üzemében a munkafolyamat látványa mellett szó volt arról, milyen fontos nyersanyag az üveg, és hogyan lehet újra és újra visszanyerni ezt az anyagot az újrahasznosítsa során, ezzel is biztosítva az anyag körforgását és környezetünk védelmét. A fiatalok láthatták az üzemet, s azt, hogyan történik a raktározás, a válogatás, a feldolgozás, milyen gyűjtőedények és lámpatípusok vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában