Lendületben

2022.09.07. 15:34

Megkezdődött a ludadi út felújítása Békésen

Megkezdődött az úgynevezett bélmegyeri vagy ludadi út több mint 1400 méteres szakaszának felújítása – közölte a helyszínen megtartott szerda délutáni sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.

Papp Gábor

Békésen újabb szakaszok korszerűsítését valósítják meg, és további fejlesztéseket is terveznek /Fotók: Für Henrik/

Békés polgármestere elmondta, a rosszerdei, valamint a bélmegyeri út egy-egy szakaszának felújítására összesen 248 millió forintos, 95 százalékos támogatási intenzitású pályázati forrást nyert el az önkormányzat Vidékfejlesztési Programban. 

A kiíráson annak jellege miatt kifejezetten önkormányzati tulajdonban álló, külterületi utak fejlesztésére lehetett pályázni. Hozzátette, az elnyert támogatáshoz a mintegy 15 millió forintos pályázat szerinti saját forrás mellett a város további 9 millió forintos önerőt biztosított, mivel a közbeszerzési eljárás során beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb is ennyivel haladta meg a rendelkezésre, 263 millió forintos álló összeget. Így összesen 272 millió forintból valósul meg a beruházás. 

 

A rosszerdei út kapcsán a polgármester elmondta, a közel 1,5 kilométeres szakasz egyrészt nagyon jelentős mezőgazdasági szempontból, másrészt az azon a részen található vállalkozás, a tehenésztelep jelentős szerepet játszik a város életében. Emellett a rosszerdei út mellett külterületi zártkertek, illetve mezőgazdasági, gazdasági területek találhatóak.

A ludadi út 1,4 kilométeres szakaszának felújítása segíti két település, a Bélmegyer és Békés közötti munkába járást, illetve a mezőgazdasági gépek mozgását is. A konkrétumokkal kapcsolatban kifejtette, az érintett szakaszon aszfaltozási munkálatokat is végeznek majd, illetve ahol szükséges az útalapot is megerősítik. Hangsúlyozta, bíznak abban, hogy a felújított út sokáig szolgálja majd a területen közlekedőket.

Kálmán Tibor kiemelte, természetesen nem csak a külterületi, hanem a belterületi utak fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítanak. Ennek kapcsán a polgármester emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban tíz utca újult meg a városban, és nemrég újabb pályázatot adtak, amelyen ha sikerrel járnak, akkor egymilliárd forintból folytatódhat az utak, utcák fejlesztése Békésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában