Fejlesztés

2022.09.19. 06:52

Javítják a szennyvízhálózatot Dévaványán

A szennyvíztelep felújításával párhuzamosan a belterületi hálózaton számos helyen végzett a kivitelező pontszerű javításokat, és a Zrínyi utcában egy hosszabb, egybefüggő gerincvezeték-cserét is Dévaványán.

V. E.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A kitermelt talaj nem kellően tömöríthető részét viszont elszállították, és azt pótolták megfelelő szemszerkezetű homokkal, illetve zúzottkővel – tájékoztatta a lakosságot a napokban a dévaványai önkormányzat. 

Kifejtették, a réteges visszatöltés és tömörítés ellenére azonban van utótömörödése, ami körülbelül egy év időtartamú. Ezt követően lehet a nagyobb süllyedések elkerülése végett a felbontott felületeket visszaaszfaltozni. 

Ezen egy év csökkentése érdekében a kivitelezővel szóbeli megállapodást kötöttek, miszerint vállalta, hogy időszakonkénti visszasepréssel, a Ványa-Szolg Kft. pedig locsolással segíti elő a felület becementálódását a közlekedés zavarásának minimalizálása érdekében. A fenitek figyelembevételével kérik a lakosság megértését és türelmét a problémával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában