Segítség a fűtéshez

2022.09.19. 16:55

Gyulán lehet maximált áron tűzifát vásárolni

Elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál háztartásonként 10 köbméter tűzifát lehet egységes, maximált áron vásárolni. Békés megyében a megrendelési és befizetési hely Gyulán található.

Háztartásonként 10 köbméter tűzifát lehet egységes, maximált áron vásárolni

Forrás: Illusztráció: MW

A tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa alapanyag vásárolható az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint. A program keretében a hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára erdei köbméterenként: keménylombos 30 ezer forint, lágylombos 19 ezer forint, fenyő 19 ezer forint.

A program a kijelölt értékesítési helyeken az igény bejelentésével és a megrendelt tűzifa árának befizetésével veszi kezdetét.

A termelések megkezdődtek, a megrendelt tűzifa folyamatosan, az adott erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben vehető át. Az időjárásbiztos utakon megközelíthető átvételi pontokról a felhasználási helyre történő szállításról a vásárlónak kell gondoskodnia.

Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. Mint a kormany.hu oldalon olvasható, az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni. Mint kiemelték, a kormány a tűzifa programmal újabb rendkívüli intézkedést tesz az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energia- és gázválság ellensúlyozására és a magyar családok rezsicsökkentésére.

A lakosság így maximált áron juthat tűzifához és sok családban kiválthatják vele akár a gázfűtést is – közölte Nagy István agrárminiszter. Az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben az ország 152 értékesítési pontján. Az erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére.

Mint az a  Dél-Alföldi Erdészeti Zrt., DALERD oldalán olvasható, Békés megyében a megrendelési és befizetési hely Gyulán, a Kárpát utca 4. szám alatt található (telefon: 66/463-511; e-mail: [email protected]). Átvételi helyként Dobozon a Vésztői utca 12., Gyula-Dénesmajorban az Állomás utca 18. és a Knézich utca 17. számot jelölték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában