Hihetetlen mutatványok

2022.09.25. 06:35

Füstöltek a gumik a mezőberényi Streetfighter Napon – galériával, videóval

Ismét motoros gumifüstőrület töltötte be a mezőberényi liget előtti útszakaszt szombaton. Elképesztő produkciók és hihetetlen mutatványok mellett rendezte meg a 16. Streetfighter Napot, a magyar stuntriderek egész napos bemutatóját a Bátszi Motor és a Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület.

Papp Gábor, [email protected]

Fotó: Für Henrik

Az eseményt ezúttal is óriási érdeklődés kísérte, a sok száz néző pedig ezen a szombaton is remek produkciókat láthatott, amelyek közül, bár nehéz rangsorolni, az egyik legjobb programot Kötél István és az idei Streetfighter Nap arca, Borbély Kornél mutatta be. Volt ott minden: látványos mutatványok és humor egyaránt.

A veszprémi Borbély Kornél hírportálunknak elmondta, a mezőberényi esemény mindig egyfajta szezonzárónak is számít, itt nincs bennük feszültség, kicsit elengedhetik magukat.

– Olyan, mint egy nagy család, mintha hazajönnénk, nagyon szeretünk itt lenni – árulta el a kiváló motoros. 

A székesfehérvári Kötél István kiemelte, Berényben mindig hatalmas a hangulat, a nézők nagyon örülnek nekik, valamennyi motorost óriási tapssal biztatnak, ők pedig igyekeznek minden megtenni a szórakoztatásukért. 

Arra a kérdésre, hogy miként kerül be a programjukba a humor is, Borbély Kornél kiemelte, azt szokták mondani, hogy ha ők élvezik a motorozást, a közönség is élvezi a bemutatókat.  – Amikor elkezdünk motorozni, a fejünkben átvált valami, a humor a tudat alól jön – tette hozzá. 

Kötél István elmondta, van egy előre begyakorolt rész, egy műsor, de gyakran kell rögtönözniük, ilyenkor jön a vicc vagy a poén – fogalmazott.

Mint említettük, idén Borbély Kornél volt a Streetfighter Nap arca.

– Nagyon meglepődtem, amikor Szikora András, a mezőberényi motorosok vezetője felhívott, és értesített, hogy a hagyományos szavazáson engem választottak – árulta el. – Amikor megtudtam, levegőt is alig kaptam. Nagyon nagy dolog egy ekkora rendezvény arcának lenni, főleg itt Mezőberényben. Ezt az eseményt soha nem hagynám ki, aki szereti ezt a sportot, azt hiszem, itt a helye.

Szikora András, a Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület elnöke hírportálunknak elmondta, a fiatal tehetségektől a nagy nevekig mindenki eljött a Streetfighter Napra, egyedül Mókus hiányzott, aki egy szerződéses kötelezettségének tett eleget. A teljesség igénye nélkül megemlítette Borbély Kornélt, Kötél Pityut, Szabó Ákost, Dér Gábort, Angyal Zoltánt, Podani Milánt, Palatinus Attilát, Végh Tomit, este pedig MikeBoy is csatlakozott a csapathoz.  A hangulathoz ismét nagyon sokat tett hozzá a nap speakere, Hadnagy József, akit a versenyzők még egy-egy mutatványba is bevontak. 

Szikora András külön szólt a nagyszerű, hozzáértő, egyben nagyon fegyelmezett közönségről. Nézők egyébként legalább hat országból érkeztek. Egy 71 éves Németországban élő, de magyarországi kötődésű férfi például valamennyi rendezvényükön ott van. Balatoni körútjáról mindig ellátogat Mezőberénybe, a motoros eseményre, idén autóval jött, míg korábban motorral érkezett a Streetfighter Napra.

Kiegészítő programként ismét megtartották a Motorosok nem csak motorosokért véradást, ahol negyvenhárman adtak vért. Volt dragmotor-bemutató, a köröstarcsai rallycross szakosztály autókkal vonult fel a rendezvényen, lehetőség nyílt elektromos motorok tesztelésére, s a Mentőmotor Alapítvány is jelen volt a rendezvényen.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában