Ünnepség

2022.09.02. 13:44

Díszdiplomákat adtak át Szarvason

Díszdiploma-átadó ünnepséget tartottak pénteken Szarvason, az Ótemplomban a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karának szervezésében. Az eseményen olyan, immár nyugdíjas tanítókat és óvodapedagósusokat ismertek el, akik 50, 60, 65, vagy 70 éve vették át főiskolai oklevelüket, és kezdték el gyakorolni hivatásukat.

V. E.

Fotó: Für Henrik

Az ünnepségen elsőként dr. Katona Krisztina, a Pedagógiai Kar dékánja köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elhangzott, hogy az egyetemi tanévkezdés időszakának meghatározó és egyben megható mozzanata is azon pedagógusok köszöntése, akik a hivatás gyakorlására feljogosító okmányukat több évtizede vették át. Hozzátette, még kiemelkedőbb az idei ünnepség azért, mert a pandémia miatt két év kihagyás után lehetnek újra így együtt. Így a kerek évfordulót ünneplő pedagógusok mellett ezúttal azokat is köszöntötték, akiknek 2020-ban és 21'-ben nem tudták átadni díszdiplomájukat. A szakember szólt továbbá a pedagógiai szakma jelentőségéről, illetve a pálya szépségeiről egyaránt.

Dr. Katona Krisztina dékán
Fotós: Für Henrik

Gaál Roland járási hivatalvezető elmondta, az ünnepeltek olyan időszakban kapták meg évtizedekkel ezelőtt diplomájukat, amely nagyon nehéz éveket takart. Hivatásukat pedig többek között a vörösterror, az 56'-os események alatt és után, a 70-es és 80-as években, valamint a rendszerváltáskor gyakorolták. Most azonban ismét nehéz éveket élünk a koronavírus és az Ukrajnában zajló háború miatt. Ez is bizonyítja, hogy a világ mindig változásban van. A díszdiplomások viszont immár azzal a bölcsességgel ülnek az Ótemplomban, ami által tudják, hogy mely utak járhatók és melyek nem. Ezért arra kérte őket, hogy tudásukat és tapasztalataikat adják át a fiataloknak.

Fotós: Für Henrik

A járási hivatalvezető köszöntője után dr. Katona Krisztina átadta a Díszdiplomákat, összesen több mint ötvenet, melyek között volt arany-, gyémánt-, vas- és rubin oklevél is.

Babák Mihály polgármester köszöntőjében elhangzott, sok mindenről híres az idén 300 éve újratelepített Szarvas, de egy dologról különösen az. Mégpedig azon törekvő polgárairól, akik az évszázadok alatt iskolát, templomot, házat és hazát találtak itt, illetve Tessedik Sámuel oktatásba vetett hitéről.

Végül Lázár Zsolt evangélikus esperes, a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat igazgatója és dr. Kiss Imre plébános mondott köszöntőt, illetve áldást az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában