Napelemek a tetőn

2022.09.30. 13:09

Beköltöznek a szakkörök a kovácsházi könyvtárba

Megtelik élettel a mezőkovácsházi könyvtár a folytatásban is. Az energiaválság következtében hozott döntések hatására beköltöznek a szakkörök is az épületbe, ahol az energetikai fejlesztéseknek köszönhetően nem kell közüzemi jellegű megszorítással számolni.

Cs. I.

A könyvtár nyitva lesz: Albertus László kollégáival hívja, várja az olvasókat

Fotó: Csete Ilona

Egy korábbi energetikai pályázatnak köszönhetően szinte nullás közüzemi számlákkal megússza az idei őszi-téli szezont is az intézmény. Albertus László igazgató mesélt a részletekről, miközben megmutatta az épület tetején lévő, jól látható napkollektorokat és ami kevésbé látványos: a hőszivattyús fűtési megoldást.

– Olyan szerencsés helyzetben van a városi könyvtár, hogy egy korábbi TOP-os pályázatnak az eredményeként teljes szigetelést kapott az épület, napelemek kerültek a tetőre és a gáz helyett hőszivattyús fűtésünk lett. Így nálunk közüzemi jellegű megszorítás nem lesz. A képviselő-testület úgy döntött, a művelődési központnak a szakkörei beköltöznek hozzánk. Ők a felnőtt kézművesek, a gyerekeké a Mütyür és a bábszakkör, illetve a mostantól működő barkácsolók szakköre. Villamosáram felhasználásunkat a napelem teljesen lefedi – sorolta az intézmény vezetője, aki kollégáival már nagyon készül őszi könyvtári hetükre. Ablakaikat őszi díszbe öltöztették, azzal is hívogatva az olvasókat, a látogatókat a színes programokra. Lesz kiállítás, író-olvasó találkozó, rendhagyó könyvtári óra, robotika, tehetségfejlesztő foglalkozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában