Vádemelés

2022.09.07. 13:50

Azt hazudta a kétegyházi nő, hogy a férje Ausztriában futtatta

Súlyos bűncselekménnyel vádolta meg hamisan egy nő a férjét: az osztrák rendőröknek azt állította, hogy a férfi rendszeresen bántalmazza azért, hogy prostitúcióra kényszerítse. A fentieken túl több alkalommal, hogy a büntetést elkerülje, a sógornője adatait diktálta be rendőrségi ellenőrzéskor.

P. G.

Forrás: Shutterstock

Hamis vád bűntette, két rendbeli szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 39 éves, büntetett előéletű kétegyházi, de orosházi tartózkodási helyű nővel szemben, aki súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolta meg hamisan a férjét, illetőleg többször is más nevét és adatait adta meg, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták.

Mint az az ügyészség sajtóközleményében olvasható, a nő 2019. július 8-án megjelent Ausztriában, a salzburgi rendőrségen, ahol feljelentést tett a férje ellen azt állítva, hogy a férfi 3-4 éve rendszeresen bántalmazza azért, hogy  prostitúcióra kényszerítse. A Gyulai Járási Ügyészség a feljelentés alapján nyomozást rendelt el hozzátartozó sérelmére erőszakkal elkövetett kerítés bűntette miatt. A nyomozás során tanúként hallgatták ki a nőt, aki ekkor a feljelentésében állítottak valótlanságát feltárta, valójában a férje nem kényszerítette őt sem bántalmazással, sem más módon. Mivel a nő hamisan vádolta meg férjét a súlyos bűncselekmény elkövetésével, ezért az eljárást megszüntették.

Az asszony 2019. augusztus 29-én, a kora délutáni órákban Gyula lakott területén kívül autózott férje kocsijával, amikor rendőri intézkedés alá vonták. Az igazoltatás során azonban csak a gépkocsi forgalmi engedélyét adta át a vele szemben intézkedő rendőröknek, a vezetői engedélyét nem, és azt állította, hogy azt nem tartja magánál. A rendőrök a nővel szemben „közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése” szabálysértés miatt 10 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki. Mivel a nő semmilyen fényképes igazolványt nem adott át, az adatait bediktálás alapján rögzítették. Azonban a nő nem a valós, hanem a volt sógornője nevét és személyi adatait közölte a saját adataiként és az ő nevében alá is írta a helyszíni bírság kiszabásáról rendelkező szelvényt. Ily módon hamisan vádolta meg volt sógornőjét – aki rendelkezett vezetői engedéllyel a cselekmény elkövetésekor – szabálysértés elkövetésével, és közreműködött a valótlan tartalmú helyszíni bírság nyomtatvány kiállításában. 

A turpisság akkor derült ki, amikor az eljáró hatóság értesítést küldött a volt sógornő részére a kiszabott bírsággal kapcsolatban, ő pedig közölte, hogy a helyszíni bírság kiszabásakor külföldön tartózkodott. Ugyanez ismétlődött meg 2020. október 26-án, a délelőtti órákban is, amikor a nőt Kétegyházán igazoltatták, ekkor szintén a volt sógornője nevét és adatait diktálta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában