Turizmusfejlesztés

2022.08.26. 11:58

Nyolcvan parkolóhelyet adtak át Szabadkígyóson

Komplex, turisztikai célú, TOP-os fejlesztés valósul meg a településen, melynek a kerékpárút-építés kapcsán kedvezményezettje Újkígyós városa is.

Nyemcsok László

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Balogh József, Szabadkígyós polgármestere és Botyánszki Pál, Újkígyós polgármestere vágta át a szalagot /Fotók: Bencsik Ádám/

A kulturális, ökoturisztikai és örökségi helyszínek fejlesztése Szabadkígyóson elnevezésű, összesen 580 millió forint értékű nyertes pályázat részeként pénteken 78 gépkocsi- és két buszparkolót adtak át az Áchim utcában, a kastélyhoz vezető út mellett. A munka folytatódik, elektromos töltőállomást is létesítenek.

Balogh József, a település polgármestere elmondta, örömmel tölti el, hogy számos, a lakosság által ismert, a falu, a major hagyományaihoz tartozó szabadkígyósi helyszínt őriznek meg a felújítások által az utókornak. Többek között a postamúzeum kialakításától az állatsimogatóig, a tanyasi életet bemutató udvarig, az istálló- és kocsimúzeum megvalósításáig.

Botyánszki Pál, Újkígyós polgármestere elmondta, a komplex beruházás nemcsak a kulturális és ökoturizmus területén hozhat minőségi fejlődést, hanem a kerékpárosturizmus fellendítéséhez is hozzájárul.

– A két település között már épül az új kerékpárút, még az ősszel birtokba vehetik a biciklisek – hangsúlyozta Botyánszki Pál. 

–  Ez másfél kilométeres szakaszon jelent új utat. Szabadkígyós belterületén 2900 méter hosszan a meglévő kerékpárutat szélesítik, valamint a külterületen 220 méter új kerékpárutat építenek.

 

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a pénteki átadáson elmondta, Szabadkígyóson sikerült megvalósítani az ország egyik legszebb kastélyának felújítását, mely vonzó turisztikai célpont az átadás óta, csodájára járnak az emberek. 

Tervezik a másik szárny felújítását is. Mindehhez pedig nagyon jól társulnak az egyéb szabadkígyósi fejlesztések a parkolóktól a turizmust erősítő kerékpárutakig, az egyéb szabadkígyósi kulturális, a hagyományokat bemutató, őrző és ápoló látnivalókig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában