Fotográfia

2022.08.26. 18:14

Harminc alkotótól harminc fotó került a Kerengőbe Békéscsabán

A magyar fotográfia napja alkalmából nyílt meg a Lencsési Közösségi Ház berkein belül működő Márvány Fotóműhely Képeink című kiállítása pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központ Kerengő részében

L. B.

Katona Péter, Lonovics László és Harcsa Boglárka, a Csabagyöngye Kulturális Központ munkatársa a kiállításmegnyitón

Fotó: Licska Balázs

Katona Péter, a fotóműhely vezetője elmondta, harminc alkotó harminc válogatott művét tárták az érdeklődők elé.

Hozzátette: a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége kezdeményezésére lett augusztus 29-e a magyar fotográfia napja, ugyanis 1840-ben ezen a napon mutatták be először itthon, hogy miként lehet képet rögzíteni, és ettől kezdve sorra nyíltak a műtermek.

A kiállítást Lonovics László festő- és grafikusművész nyitotta meg, aki felelevenítette a fotózás történetét, a dagerrotípiától az analóg, majd a digitális fényképezésig. Elmondta, a fotózás egy időben konkurált a festészettel, a műfajait is onnan kölcsönözte, és a mostani tárlaton is megjelennek a klasszikus műfajok. Kiemelte: a fényképek egy pillanatot örökítenek meg, és ha van üzenetük is, akkor az már művészet. A tárlat október 5-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában