Több százmilliós projekt

2022.08.24. 17:51

Elkezdődik az orosházi Kisharang bölcsőde fejlesztése

Aláírta a kivitelezővel a szerződést Dávid Zoltán polgármester, majd a hódmezővásárhelyi építőmester cég vezérigazgatójával, Paragi Istvánnal a Zöldfa utcai bölcsődében megtekintették a beruházással érintett épületrészt. Orosháza önkormányzata a Kisharang bölcsőde átalakítására és bővítésére 340 millió forintot nyert TOP-os pályázaton.

Csete Ilona [email protected]

Paragi István és Dávid Zoltán a tetőráépítés részleteiről egyeztetett a bölcsőde épületénél /Fotó: Für Henrik/

Az ellátás jelenleg hét csoportban zajlik Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ Kisharang Bölcsőde köznevelési intézményében. További kétcsoportos bölcsődei telephely nyílt meg a Könd utcai óvoda épületében 2019-ben. Dávid Zoltán a Zöldfa utcai intézmény udvarán tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, a város óvodái megújultak, erre az épületre is a nyert támogatásból komoly fejlesztés vár.

A bölcsőde az alapfeladatán túl szabad kapacitása terhére többlet szolgáltatásként a gyermekek egyéb, napközbeni ellátását (időszakos gyermekfelügyelet, sószoba, játszószoba) is biztosítja. 

– Ebben a projektben az épület részleges földszinti átalakítása és szintráemeléssel tetőtéri beépítése tervezett. Az a cél, hogy fejleszthessük a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei ellátást, a kisgyermekek számára esztétikus és egészséges környezetet teremtsünk.

– A megvalósítással férőhelybővítés nem történik, viszont kialakítanak új fejlesztő helyiséget (sószobát), valamint egy modern főzőkonyhát – fogalmazott a városvezető.

– Minden, a lakosság életszínvonalát, a település fejlődését szolgáló beruházás fontos számomra. Külön öröm, hogy most olyan fejlesztésről beszélhetünk, ami a kisgyermekes családok érdekeit szolgálja, hiszen egy bölcsőde fejlesztése mindig előremutató beruházás, amely a jövőbe vetett hitet szimbolizálja – tette hozzá Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus kiemelte: együttműködve Orosháza vezetésével, folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbb forrás érkezzen Orosházára.

Paragi István elmondta, a munkát közbeszerzési eljárás keretében nyerték el. Egy hét múlva megtörténik a terület átadása. Bontással kezdenek, majd az acélszerkezet építésével folytatják. Ha azzal elkészülnek, a belső munkálatokra fókuszálnak.

A tervezett épületátalakítás, felújítás és eszközbeszerzés hozzájárul ahhoz, hogy az intézménybe járó bölcsődések optimális környezetben töltsék majd a napjaikat. Az eszközbeszerzések jóvoltából a gondozó-nevelő munkát végző kisgyermeknevelők és bölcsődei dajkák részére rendelkezésre állhatnak azok az eszközök, amelyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak. Minősített, 0-3 éves korosztálynak megfelelő kültéri udvari játékok beszerzésével biztosítják a szabadtéri mozgásfejlesztés lehetőségét.

Főzőkonyhájuk is lesz

A meglévő épületen belül a csoportszobák minimális, a kiszolgáló helyiségek jelentősebb mértékű átalakítása is a projekt része.

A jelenlegi befejező konyha funkciót főzőkonyhává bővítik. A hozzátartozó összes technológiai helyiséggel és a további gazdasági helyiségekkel, irodákkal, öltözőkkel együtt a tetőtérben kap helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában