Beindították a kisvasutat is

2022.08.27. 18:04

Családi pikniket szervezett a Kenderföldek Egyesület a bányatavaknál

Családi pikniket szervezett első alkalommal a Kenderföldek Egyesület szombaton a Matróz vendégháznál. Csicsely Gergő, az egyesület elnöke elmondta, szeretnék ráirányítani a figyelmet a bányatavak környékére, és megmutatni, hogy miként hasznosítaná az egyesület a volt Matróz kocsmát.

L. B.

Fotó: Bencsik Ádám

Erre kiváló alkalmat adott az egynapos rendezvény, amely nemcsak a városrészben élőknek, hanem egész Békéscsabának szólt.

Ennek fényében volt például kisvasút. A 60-70 éves, békéscsabai gyárban is futott mozdony mellé agyag- és téglaszállító kocsikat hoztak, és utazhattak is rajta az érdeklődők. Józsa István Soma, a Téglagyár- és Iparvasút-történeti Egyesület elnöke elmondta: a meglévő 11 méteres sínpár mellé mobil síneket építettek, így növelték a bejárható távolságot. De volt kiállítás régi fényképekből, egyedi téglákból és cserepekből, síndarabokból is. 

 

A családi pikniken volt emellett játszóház és ugrálóvár, helyi termék- és kézműves vásár, sportolási lehetőséget is kínáltak. Csicsely Gergő, a Kenderföldek Egyesület elnöke kiemelte: hagyományt teremtenének a rendezvénnyel, amelynek fővédnöke Herczeg Tamás országgyűlési képviselő volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában