Programsorozat

2022.08.21. 14:11

A Republic is fellépett a Berényi Napokon - galériával

A huszonötödik Berényi Napokat rendezték pénteken és szombaton Mezőberényben. A számos érdekességet tartó programsorozatot látványos felvonulás, Republic koncert, helyi és környékbeli művészek fellépése, valamint zenés fényjáték is színesítette

P. G.

Az eső ellenére látványos felvonulást is tartottak Mezőberényben

Fotó: Für Henrik

A kétnapos rendezvény nyitóakkordja pénteken délelőtt a Mezőberényi Amatőr Ifjúsági Fesztivál (MAIFESZT) volt, amelynek a városi liget adott otthont. Az ifjúsági fesztivált Körösi Mihály alpolgármester, a helyi értéktár bizottság elnöke nyitotta meg.

 

Mint a Berényi Napok Facebook oldalán olvasható, az Orlai 200 év és a mezőberényi helyi értéktár jegyében a fiatalok hét feladatot oldottak meg: a sárga erdei tulipánt rakták ki háromszáz darabos puzzle-ból, gubakenyeret főztek, a muzeális gyűjtemény épületét rakták ki Família-tésztából, városnézésre mentek Csete Gyula etnográfussal, Petőfi poharának másolatát készítették el agyagból, illetve Orlai-portrét rajzoltak és az egyik festményét rakták ki természetes anyagokból.

A délutáni programok között buborék foci, kézműves foglalkozás, darts foci és szumó játék egyaránt szerepelt. A rendezvény egyik különlegességeként az érdeklődők városnézésen is részt vehettek lovas fogattal, a Madarász Lovastanyával. A színpadi műsorok során MaminBaba – hordozós latin fitness bemutatót, Engie R&B műsorát, a Malom Fitness bemutatóját, Burai Antal bemutatkozását, Herceg Dávid koncertjét, a ZumBrigád Team zumba táncát, illetve a színpad mellett Extrém Bike Showt láthatott a közönség. Fellépett Burai Krisztián, koncertet adott a Nirvana Tribute by Evermind, majd Radar zenekar. Az estet szabadtéri disco zárta DJ Lennarddal.

 

Szombaton sportprogramokkal, Szent István-napi ünnepséggel, gyümölcspartival, az eső ellenére látványos Szent István–napi felvonulással, Siklósi István polgármester köszöntőjével, helyi csoportok fellépésével folytatódtak a programok. Este élő koncertet adott a Rebublic, látványos zenés fényjátékot mutattak be a városháza előtt, majd Roósz Ádámmal szabadtéri retro diszkóval várt a táncos lábú érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában