TOP

2022.07.26. 14:25

Új épületbe költözhet a medgyesi mini bölcsőde

Sikerrel pályázott a medgyesegyházi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán. Kraller József polgármester elmondta, a Széchenyi 2020 program keretében 155,42 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyertek el, ebből az összegből újulhat meg a mini bölcsőde.

N. Sz.

Új, akadálymentes épületet alakítanak ki, amely 115 négyzetméternyi hasznos alapterületen foglalja magába a nyolcférőhelyes csoportszobát és a kiszolgáló helyiségeket. A rendelkezésre álló forrásból a játszóudvart is modernizálják: kerékpártámaszokat, tárolókat, parkolóhelyeket alakítanak ki, sőt udvari játékokat, játéktárolókat, fejlesztő eszközöket vásárolnak és telepítenek. A polgármester hangsúlyozta, informatikai eszközök, szoftverek beszerzése is a tervek között szerepel. A beruházás  megvalósításban konzorciumi partnerként vesz részt a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal, amely a projektvezetési feladatokat látja el. Az új bölcsődét várhatóan még idén novemberig átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában