Fejlesztéspolitika

2022.07.08. 16:59

Újrahangolják a közös célokat Békés megyében

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa és Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót pénteken Orosházán. Mint elhangzott, megyeszerte egyeztettek a polgármesterekkel a fejlesztéspolitika irányáról.

Cs. I.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Bányai Gábor kormánybiztos és Dávid Zoltán polgármester /Fotó Für Henrik/

A politikusok elmondták, csütörtökön Békéscsaba után Gyulára látogattak, pénteken délelőtt pedig a 4. számú választókerület polgármestereivel egyeztettek. A megbeszéléseken Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett.

– Sok éven át dolgoztunk képviselőként közösen, Bányai Gábor szintén volt megyei közgyűlési elnök korábban (Bács-Kiskun megyében), ahol a térség úttörőnek számított bizonyos forrásátalakításokban országos szinten is – emlékeztetett Erdős Norbert vendége bemutatásakor.

– Nekünk nagyon fontos, hogy a következő négy évben milyen fejlesztéspolitikát kíván megvalósítani a kormány és ebben milyen szerepet szán a kormánybiztosoknak. Itt a lehetőség, hogy a polgármesterekkel egyeztessünk, mert csak közösen lehetünk sikeresek – tette hozzá Erdős Norbert.

Bányai Gábor személyes, orosházi, szarvasi, valamint családi kötődéseit is megemlítette, majd arról beszélt, hogy a településvezetőkkel végzett egyeztetései azért jelentősek, mert a következő időszak tervezett, vagy már megérkezett fejlesztési forrásai kapcsán szeretnék felkészíteni a kedvezményezetteket, a településeket, a vállalkozókat, a civileket, az egyházakat. Minden szereplőt, akiknek vannak kiemelkedő céljai, s amelyekkel nagyot lendíthetnek a rájuk bízott közösségeken, a térségen, a régión. A kormánybiztosi munka bemutatása mellett az új fejlesztéspolitika irányairól és a változásokról is beszélt.

– A közös célokat újra kell hangolni, összerakni. Az ebben a zónában létrejött több mint 300 tervet rangsoroljuk, a változások igénylik ezt a folyamatot. Azt kérjük a településvezetőktől, jelöljék meg azokat az elképzeléseket, amelyekhez már vannak terveik, így gyorsabbá tehetjük a sikeres megvalósulást – fejtette ki Bányai Gábor.

A kormánybiztos konkrét ügyeket is említett Békés megye kapcsán: öntözésfejlesztés, úthálózatok korszerűsítése, turisztikai projektek. Orosháza kapcsán kiemelte a fürdő revitalizációját, valamint a tanuszoda építését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában