Fontos fejlesztés

2022.07.08. 18:31

Korszerűsítik a csapadékvíz elvezetését Gyulán

Augusztus közepére befejeződik az Esze Tamás utcai csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése Gyulán – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő

Forrás: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

A város polgármestere kiemelte, a sűrűn beépített, szinte lejtés nélküli utcában a nagyobb esőzések rendszeresen problémát okoznak, így különösen indokolt a szakasz csapadékvíz-elvezetésének megfelelő megoldása. Ráadásul az úttest is elhasználódott, kátyús volt.

Kifejtette, az Esze Tamás utca csapadékvizét a Corvin utcán keresztül juttatják el a 48-as utcai meglévő csapadékvíz-rendszerbe, ezért a Corvin utca 48-as utca és Esze Tamás utca közötti szakaszán is ki kell építeni a csapadékvíz-elvezető rendszert. A Corvin utcán 91 méter, az Esze Tamás utcában pedig 76 méter hosszúságú csatornát alakítanak ki víznyelőkkel. 

Az Esze Tamás utcában felújítják az aszfaltburkolatot 107 méter hosszon, 4 méter szélességben, az egyik oldalon padkafolyókával és víznyelőkkel, a másik oldalon K szegéllyel és süllyesztett szegéllyel. A beruházás összköltsége 53 millió 713 ezer forint.

A terület csapadékvíz-elvezetésének fejlesztését a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert forrásból finanszírozzák a Gyula város települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése III. üteme című projekten belül. A beruházás az Esze Tamás utca mellett kilenc helyszínt, a Tessedik, a Bem, a Veress Endre, a Varsándi, Popovits Jusztin utcát, a körtöltés melletti területet, vagyis az Eminescu utca és Újülés utca közötti szakaszt, a Temesvári út Kassai és Orsovai utca közötti szakaszát, a Paradicsomi lakótelepet, azon belül a Lahner György és Nagysándor József utcát, valamint a Bárdos-tavat érinti. A fejlesztésekre összesen 334 millió 530 ezer pályázati támogatást kapott a város, melyet az önkormányzat 82 millió 263 ezer forintos önerővel egészít ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában