A törölköző nem elég

2022.07.07. 09:58

Vigyázat: tolvajok is járnak strandolni Békésben!

„Vigyázat, tolvajok a csabai strandon” – ezzel a felütéssel kezdte posztját egy Békéscsabán élő nő a közösségi portál helyi csevegőközösségében nemrég. Hírportálunk megkeresésére elmondta, családtagjai néhány nappal ezelőtt, kihasználva a meleg időt, fürödni mentek a strandra, ám a kellemes időtöltésüket lopás árnyékolta be.

Nagy Szilvia

Nem elég, ha törölközővel letakarjuk a parton hagyott értékeinket /Illusztráció: MW/

A nő elmondta, családja jól érezte magát, ám amikor az egyik gyermekük, egy gimnazista lány kijött a medencéből, hűlt helyét találta a papucsának, amit a testvéreitől kapott. Szerencsére autóval könnyen haza tudtak jutni. 

– Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a nagyobb értékeket célszerű zárható szekrényben elhelyezni, ám papucs nélkül szinte senki sem megy a medencéhez. Jeleztük a problémát még ott helyben – tette hozzá a nő, akinek a posztjához több mint hatvan hozzászólás érkezett. Volt, aki azt írta, fiának három éve egy gyopárosfürdői kiránduláson tűnt el a vadonatúj papucsa. Többen kommentelték, hogy hasonló okok miatt már kizárólag silányabb minőségű lábbelit visznek magukkal a fürdőzéshez. 

A gyulai Vári Erika elmondta, a probléma nem új keletű, tőle az akkor alig pár napja vásárolt márkás papucsát lopták el a helyi fürdő egyik medencéjénél néhány éve. 

– Azon a hétvégén ugyanannál a medencénél meglovasították a keresztapám papucsát is. Jóformán tehetetlenek voltunk, hiába jártuk körbe az egész fürdőt, nem találtuk meg sehol a lábbeliket. Ettől kezdve egyszerű, olcsó papucsban jártunk ki, sőt váltást is vittünk magunkkal a táskában a biztonság kedvéért – tette hozzá a fiatal nő. 

Az Árpád fürdő igazgatója, Zsadon Endre megerősítette, sajnos a probléma nem egyedi, és nem csupán a békéscsabai strandon jellemző. 

– Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, szeretnénk, ha sűrítenék a járőrözést a fürdőben. Ezenkívül minden medencénél van medencefigyelő, aki gyanú esetén intézkedik, de mindent ő sem láthat. Vízfelületekre néző kamerarendszer egyelőre nincsen, de a jövőben tervezünk kiépíteni. A fürdő vezetője hozzátette, a papucs használata higiéniai okok miatt kötelező, a Covid-járvány óta még jobban kell figyelni erre. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon elmondták, a nyári időszakban a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a fürdőhelyek, illetve a nyaraló-, pihenőövezetek visszatérő ellenőrzésére. 

– Békéscsabán a járőrök útvonalában szerepel az Árpád fürdő, naponta többször is megjelennek a strandon. A turisztikai idény keretében mindennap van rendőri jelenlét – fűzték hozzá, hangsúlyozva, bejelentés a lopásokkal kapcsolatosan a Békéscsabai Rendőrkapitányságra nem érkezett. 

Bűnmegelőzési előadást tartottak

Nemrégiben a békéscsabai strandon tartott bűnmegelőzési tanácsadást a rendőrség: a lopások megelőzése, illetve a nyaralás idejére őrizetlenül hagyott lakások védelmére vonatkozóan adtak át információkat. Az egyenruhások kiemelték, a fürdőkben nem elég törölközővel letakarni a táskát, jobban kell figyelni, vigyázni a személyes holmikra, pénztárcákra, mobilra. A nagyobb értékeket nem szabad a medence partjára vinni, érdemes igénybe venni az értékmegőrzőt. Lopás esetén a lehető legrövidebb időn belül szólni kell a személyzetnek, akik értesítik a rendőrséget. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a családi nyaralás időpontját nem szabad megosztani a közösségi oldalakon. Tanácsos rokont, megbízható ismerőst megkérni arra, hogy nézzen rá időnként a házra, ürítse a postaládát.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában