Allergia

2022.07.23. 18:28

A mezőberényi intézményekbe is került EpiPen

EpiPen került a mezőberényi intézményekbe is nemrég – tájékoztatott Facebook-oldalán a helyi önkormányzat.

P. G.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed /Archív fotó/

Mint a részletekről kifejtették, dr. Sziráczki Magdolna gyermek háziorvos, a Spektrum Alapítvány kuratóriumi tagja, az alapítvány támogatásával és az önkormányzat közreműködésével a városi bölcsőde és az óvodák képviselői részére EpiPen injekciókat adott át a közelmúltban. Hozzátették, a doktornő kezdeményezésére szerezték be az életmentő injekciókat, és a jelenlévők részére a tájékoztatást is adtak azzal kapcsolatban, illetve bemutatták a súlyos anafilaxiás reakciók megelőzésére szolgáló eszköz használatát is jelenlévők számára.

Mint arról korábban hírportálunk is beszámolt, az EpiPen és az EpiPen Junior rovarcsípések vagy marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók, az anafilaxia; valamint fizikai terhelés hatására fellépő, vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazhatóak. 

Az EpiPen és az Epipen Junior autoinjektor azonnali alkalmazásra szolgál olyan betegek számára, akiknél anafilaxiás reakció lép fel. A gyógyszer beadására nincs szükség egészségügyi szakemberre, azt laikusok is alkalmazhatják.

Az arra irányuló kezdeményezés, hogy minden nevelési-oktatási intézménybe kerüljön Epipen, még év elején Gyuláról indult dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az ottani Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke ötletére. Azóta számos település követte az elképzelést, és szerezte be a készítményt a helyi bölcsődék, óvodák, oktatási intézmények részére.

Az EpiPenről készült korábbi cikkeink ide kattintva érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában