Magyar Falu Program

2022.06.05. 15:08

Sikerrel pályázott a családi egyesület Kétegyházán

Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármestert választották meg nemrég a Családi Egyesület Kétegyháza új elnökének.

N. Sz.

Óriástortát szelhettek fel a gyereknapon /Fotó: BMH/

Kétegyháza polgármestere elmondta, a közhasznú szervezet még 2006 decemberében alakult meg, összesen huszonkét fős taglétszámmal, főként fiatal, családos nők részvételével. Azóta is céljaik között szerepel a nehéz sorsú családok támogatása: életvezetési tanácsadás, a gyermekek, idősek, egyedülállók, anyák segítése, valamint a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló különféle programok szervezése. 

– Az egyesület mindig szorosan együttműködött a helyi civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, első jótékonysági rendezvényének bevételét a Fő téri játszótér felújítására ajánlotta fel 2007-ben. Később pályázatokon is nyert, több mint hétmillió forintot fordított például a Damjanich és a Csabai utcai játszóterek megépítésére – részletezte dr. Rákócziné Tripon Emese, az egyesület frissen megválasztott elnöke, hozzátéve, a szervezet támogatta a mostani, május 29-ei nagyszabású gyermeknapot is. Elmondta, nagy öröm, hogy a Magyar Falu Program legutóbbi pályázatán is sikert könyvelhettek el; az elnyert 1,8 millió forintból települési rendezvényeken hasznos eszközöket – padokat, sátrakat, kültéri melegítő gombát és fényképezőgépet – szereznek majd be. A polgármester elárulta, legközelebb a nagy hagyományokra visszatekintő Pogácsafesztivál támogatója lesz az egyesületük, melyet a járvány miatti két éves kényszerű kihagyás után augusztus 12. és 14. között rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában