Dr. Horváth Mihály

2022.06.27. 14:44

Nyugdíjba vonult a Békés Megyei Önkormányzat jegyzője

Dr. Horváth Mihály munkássága alatt megújult Békéscsabán a megyeháza épülete, a megyei önkormányzati hivatal dolgozói létszáma pedig a kétszeresére nőtt.

L. B.

Nyugdíjba vonult a napokban dr. Horváth Mihály, a megyei önkormányzat jegyzője, mivel betöltötte a jogszabályok által előírt felső korhatárt. 

A szakember 1952-ben született Budapesten. Érettségi után a mentőszolgálatnál helyezkedett el, majd katonai szolgálatának teljesítését követően a gyulai relégyárban igazgatási csoportvezetői megbízást kapott. Később jogász diplomát szerzett, és Gyulán több pozíciót is betöltött, majd 1992-től 2014-ig a megyei illetékhivatal hivatalvezetőjeként tevékenykedett. 2014 végétől Békés megye aljegyzőjeként, 2019 végétől Békés megye jegyzőjeként és a területi választási iroda vezetőjeként szolgálta a Békés megyeieket. 

A napokban vonult nyugdíjba dr. Horváth Mihály megyei jegyző /Fotó: BMÖ/

Harminchárom évnyi felsővezetői gyakorlattal rendelkezik, országos szinten kiemelkedő eredményeket ért el a területfejlesztési és területrendezési feladatok előkészítésében, és azok sikeres végrehajtásában. Sokirányú szakmai ismeretei, vezetői gyakorlata, kiváló koordinációs képessége szerepet játszott abban, hogy a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal országosan is elismert, példaértékű munkát végzett az elmúlt években – hangsúlyozták a megyeházán. 

A munkássága alatt megújult Békéscsabán, az Árpád soron a megyeháza épülete, illetve egy újabb ingatlannal bővült a megyei önkormányzat vagyona. Az önkormányzat által kezelt Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül több mint 90 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a megye városaiba és falvaiba. Vezetése alatt a megyei önkormányzati hivatal dolgozói létszáma kétszeresére nőtt, és egy stabil, szakmailag felkészült, a megye legütőképesebb területfejlesztéssel foglalkozó csapata segítette a települések fejlesztési feladatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában