Testületi ülés

2022.06.21. 11:00

Minden évben keresztültolja a babakocsit Vésztőn

Némileg emelkedett Vésztőn 2020-ról tavalyra a regisztrált bűncselekmények száma, az előző évben 115-öt rögzítettek – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, ahol Czeglédi Lajos rendőr alezredes, a Szeghalmi Rendőrkapitányság vezetője tartott beszámolót.

L. B.

Tavaly a városban kilenc személysérüléses baleset történt, ezek közül kettő volt halálos. Az illegális migrációval kapcsolatos kérdésre elmondta: Vésztő nem tranzitútvonal.Ugyanakkor van egy furcsa, cseh férfi, aki egy babakocsit tolva minden évben többször átmegy a városon, miközben a Balkán és Csehország között gyalogol. Nem ismert a szándéka, de jellemző a migrációra, hogy sokszor előzetesen feltérképezik a terepet, az útvonalat, mennyire járható. 

Felmerült, hogy amikor a szórakozók szombatról vasárnapra mennek haza, rongálnak. Azt ígérte Czeglédi Lajos rendőr alezredes, hogy nagyobb számban lesznek jelen a rendőrök hétvégenként. Hogy miért okoznak arányaiban sok személysérüléses balesetet a biciklisek, elmondta:ez teljes Békés megyére jellemző, sok kerékpáros nem ismeri vagy nem tartja be a KRESZ-t. 

A polgárőrök elnöke, Csősz Ferenc elmondta: arra törekszenek, hogy legyen egy olyan stabil állomány, amely segíti a rendőröket. Bár jelenleg 62 taggal rendelkeznek, közülük kevesen vállalnak szolgálatot. Szeretnék a régi tagokat újra megnyerni, valamint újabb tagokat toborozni. Honlapot, Facebook-oldalt terveznek, hogy közvetlenebb legyen a kapcsolat a vésztőiekkel. 
Karakas Anikó polgármester és Csősz Ferenc is felhívta arra a figyelmet: a polgárőrök nem kapnak fizetést, hanem önkéntesen, ingyenesen, a szabadidejüket feláldozva tesznek azért, hogy javítsák a közbiztonság helyzetét Vésztőn. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában