Erkel Ferenc Művelődési Központ

2022.06.19. 15:49

Koreai Napot tartottak Gyulán - Galériával

Számos érdekességgel színesített Koreai Napot rendeztek vasárnap a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban. A programban előadás, tradicionális táncok, gasztronómia és a népszerű dél-koreai popzene is szerepet kapott.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Alt Norbert, a Keleti Kapcsolatokért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a szervezetet azért hozták létre néhány éve, hogy a keleti világ, így Ázsia kultúráját közelebb hozzák a Békés megyének ebben a szegletében élő emberekhez.

 

– Fontos célunk volt ugyanakkor az is, hogy támogassuk, segítsük azokat a fiatalokat, akik ilyen irányú tanulmányokat szeretnének folytatni – legyen szó akár nyelvtanulásról, akár felsőoktatási intézményben való szakirányú továbbtanulásról – fogalmazott Alt Norbert. 

Mint megtudtuk, a vasárnapi eseményt egy nagyobb pályázati program, a CLLD keretében életre hívott, Gyula a Kelet kapujában című rendezvénysorozat részeként tartották meg. 

Ennek keretében a Koreai Nap mellett a közeljövőben lesz Török-est és Japán Nap is. Utóbbi eseményre Gyulára érkezik Japán magyarországi nagykövete is. 

A kuratórium elnöke kitért arra, hogy a vasárnapi programban kulcsszerepet vállalt a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, amely a Koreai Kulturális Intézetnek egyik partnerszervezete, és kimondottan kulturális és ifjúsági eseményeket szervez. Hozzátette, a Török-est a Gyulai Zeneműhely, a Japán Nap pedig a MAPON Gyulai Magyar-Japán Kulturális Egyesület közreműködésével valósul majd meg.

A vasárnap délelőtti, illetve déli időpontban is nagyon sokan látogattak el a Koreai Napra. Dr. Mecsi Beatrix, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanszékvezetője Koreáról tartott előadást. 

Egészen különleges tradicionális táncbemutatót tartott a Mugunghwa Táncegyüttes. Ezt követően érdekes gasztronómia bemutató következett, amely betekintést engedett Korea egyedi ízeibe, a kimbapot meg is kóstolhatták az érdeklődők. Ezután K-Pop bemutató következett a LikeOn Productionnak köszönhetően. A rendezvény keretében résztvevők megismerkedhettek a koreai kalligráfiával, és „Mackótanya” foglalkoztató sziget, illetve játékok is várták az érdeklődőket.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában