Beruházás

2022.06.16. 09:13

Két buszöblöt újított fel a közútkezelő Békéscsabán

Két buszmegállót újított fel a közútkezelő az elmúlt időszakban Békéscsabán: egyrészt a Petőfi ligetnél lévőt, másrészt pedig a buszpályaudvarnál az OBI előttit.

L. B.

Korábbi felvétel

Előbbi immár használható, utóbbival kapcsolatban pedig elkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás, és várhatóan ezen a héten birtokba vehetik azt is a járművek és az utasok egyaránt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavalyi és idei terveinek megfelelően 48 Békés megyei buszmegállót, buszöblöt korszerűsítettek saját beruházásban, köztük a két békéscsabaival. A felújítási munkák forgalmas, illetve nem megfelelő pályaszerkezettel rendelkező helyszíneket érintettek azért, hogy a járművek és az utasok is biztonságosan használhassák ezeket a létesítményeket. A munkálatok keretében az öblökben bazaltbeton-kopóréteget építettek; cserélték a kiemelt és süllyesztett szegélyeket, valamint a peronsziget kopórétegét; illetve az OBI-nál a peronsziget melletti járdát ugyancsak újraaszfaltozták.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában