Békéscsaba/galériával

2022.06.24. 12:50

Hazai és nemzetközi előadásokkal folytatódik a bábfesztivál

V. N.

A Napsugár bábszínház immár 18. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Bábfesztivált Békéscsabán. A szerdától vasárnapig tartó programsorozatra 18 társulat 20 előadást hozott el. A fellépők között nyolc külföldi társulat képviselteti magát: francia, angol, spanyol, lengyel, bolgár és román bábosok érkeztek Békéscsabára. A hazai bábosok közül pedig tíz hozta el legizgalmasabb előadásait. Varga Anna, a bábszínház művészeti menedzsere lapunknak elmondta, rendkívül népszerűek a programok, az előadások nagy része pedig telt házas.

– A közönség által kitöltött kérdőívek alapján azt látjuk, hogy mindenki örül a fesztiválnak, nagyon szeretik a nézők a programokat. És bár a gyerekdarabokra hamarabb elfogynak a jegyek, a felnőtt előadásokon is többnyire megtelik a nézőtér. Ugyanakkor azt vesszük észre, hogy sokan meglepődnek, mennyire kortalan műfaj a bábjáték – avatott be minket a művészeti menedzser.

Hozzátette, péntektől új ingyenes játékok és előadások is kipróbálhatók, megtekinthetők a Jókai színház előtt. Többek között Pályi János: Vitéz László vásári bábjátéka, Árnyékok Játéka, Kádár Ferkó Fotószínháza, Tekergőtér, Paprika Jancsi csúzlizdája, Molyolda és a Tintaló Társulat is várja az érdeklődőket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában