Gyopárka

2022.05.03. 11:28

Tündéri mesemondók vetélkedtek egymással Orosházán

Gyopárka tündér mesemondói immáron 15. alkalommal is felálltak a kis dobogóra, hogy lenyűgözzék a zsűrit és a közönséget az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban.

Csete Ilona

Alsós kisiskolások és óvodások teljes átéléssel mondták a meséket /A szerző felvételei/

Az elmúlt két évben volt, hogy elmaradt, volt, hogy online lehetett mesélni. Most jelenlétükkel is elvarázsolták a nevezők a hallgatóságot. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy vírus, amely két esztendővel ezelőtt megérkezett közénk, bár senki se hívta. Olyan felfordulást okozott, amire csak nagyon ritkán van példa – így köszöntötte a mesemondóknak helyet adó intézmény igazgatója, Buzai Csaba a résztvevőket szombaton. 

– A vírus és a járvány miatt kicsit megállt az élet, lehetne sorolni, mi minden zárt be, és milyen hagyományok szakadtak meg váratlanul. Ilyen volt többek között a Gyopárka tündér mesemondóverseny is, melynek megrendezését két évre fel kellett függesztenünk, illetve 2020-ban egy online versennyel igyekeztünk pótolni. Ha ezt az online versenyt nem számítjuk, akkor a szombati volt a 15. Gyopárka tündér mesemondóverseny – emlékeztetett. 

Zömében helyi intézmények készültek a megmérettetésre, de öröm volt fogadniuk a házigazdáknak az érkező elekieket. Idén hét oktatási intézmény huszonhat óvodása, iskolása nevezett a versenyre, akik három korcsoportban mondták el meséjüket. 

A zsűri tagjai voltak: Csányiné Kádár Tünde nyugdíjas könyvtáros, Dávidné Tóth Márta nyugdíjas magyar szakos pedagógus, Mihutz Margit nyugdíjas óvónő.

Minden versenyző kapott egy emléklapot, valamint A csodálatos körtefa című mesefüzetet a Fülöp család jóvoltából. A legjobbak könyvjutalomban részesültek Orosháza önkormányzatának köszönhetően. A 3-4. osztályosok korcsoportjában megosztott első helyezés született. 

A legjobbak

Eredmények; 1. korcsoport, óvodások: 1. Zvolenszki Alíz (Forrás óvoda, Orosháza), 2. Dénes Gergő (Forrás óvoda, Orosháza), 3. K. Tóth Lili Hanna (Móricz utcai óvoda, Orosháza). 

2. korcsoport, 1-2. osztályosok: 1. Szloszjár Liliána (Vörösmarty iskola, Orosháza) 2. Gaodi Szafira (Dr. Mester György Általános Iskola, Elek), 3. Lantos Léna (református iskola, Orosháza). 

3. korcsoport 3-4. osztályosok: 1. Sonkoly Fruzsina (Dr. Mester György Általános Iskola, Elek) és 1. Tóth-Gáspár Boróka (Vörösmarty iskola, Orosháza), 2. Szirbik Roland (Vörösmarty iskola, Orosháza). Különdíjat kapott Koszó Maja (Eötvös iskola, Orosháza), Oroszi Anna (református iskola, Orosháza), Riczán Eszter (Eötvös iskola, Orosháza).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában