Galériával - Videóval

2022.05.04. 17:28

Minden a labda körül forgott Gyulán

A Gyula körzetében mintegy tizenhárom éve működő Bozsik Intézményi Program óvodás grassroots fesztiválját rendezték szerdán délelőtt, a fürdővárosi Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A program legfőbb célja, hogy a gyerekek felhőtlenül, a labdával játszva ismerjék és szeressék meg a mozgást, az egészséges életmódot.

Papp Gábor

Fotó: Imre György

Nagyon fontos, hogy a gyerekek sport iránti szeretete és a labdarúgás minél magasabb szintű elsajátításához szükséges alázat, játékkedv, illetve szorgalom a későbbiekben is megmaradjon – fogalmazott az esemény előtt mondott köszöntő beszédében Kónya István. Gyula alpolgármestere kiemelte, lényeges, hogy a legkisebbek már óvodás korban kitartást, fegyelmet és küzdeni tudást tanulhatnak, ami hosszú távon, a sportnak is köszönhetően még erősebbé válhat. Kónya István hangsúlyozta, bízik abban, hogy sok olyan gyermek van, akikre később településük, Békés megye, sőt, az ország is büszke lesz majd. Reményét fejezte ki, hogy a jelenlévő fiatalok közül többen majd a címeres mezt is magukra ölthetik, és a nemzeti csapatban ugyancsak bizonyítani tudják tehetségüket.

Nagyné Bódi Katalin körzeti szervező elmondta, a Bozsik Intézményi Program óvodás grassroots programját a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) több mint 13 éve hirdette meg, Gyula és körzete pedig rögtön csatlakozott a kezdeményezéshez. A gyerekek az óvodákban heti egy foglalkozás keretében a labdarúgás eszközeinek segítségével szeretik meg a mozgást, illetve a játék örömét.

A grassroots szó utal a felhőtlen játékra, a boldogan, a labdával végzett sportra, arra, hogy a foci mindenkié. A szerda délelőtti fesztiválon hat állomáshelyet alakítottak ki a Gyulasport utánpótlás edzői és szakemberei, akik egyébként a foglalkozásokat is tartják az intézményekben. Ezek során az óvodások mindent labdával csinálnak, különböző mozgásformákat sajátítanak el, és közben felhőtlenül jól érzik magukat.

Nagyné Bódi Katalin kérdésünkre kifejtette, a grassroots programon az összes gyulai óvoda, valamint a kétegyházi, eleki, szabadkígyósi és a méhkeréki óvodák is részt vesznek. A szakember beszédesnek nevezte, hogy minden érintett intézmény csatlakozott a programhoz. Hozzátette, a szerdai eseményen tizennégy intézményből, mintegy kilencven óvodás sportolt a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

A rendezvény maximálisan támogatta a grassroots célkitűzéseit, a tornán résztvevő valamennyi gyermek pedig aranyérmet kapott, illetve üdítőre, csokoládéra és banánra is megvendégelték az óvodásokat. A játékos feladatokat, a kihívásokat pedig láthatóan nagy örömmel teljesítették az óvodások.

Segítik a tehetség gyerekeket

Az egyéni felkészítéssel is foglalkozó, scout menedzser Szentléleki Béla hírportálunknak elmondta, a program során minden gyulai óvodában játékos formában fejlesztik a gyerekeket. Kiemelte, hogy egészséges életmódra, illetve a mozgás szeretetére nevelik az óvodásokat a foglalkozások során. Az év végén pedig a legügyesebb gyerekeket kiválasztják, tovább irányítják a Gyulasporthoz, és biztosítják további fejlődésüket. A szerdai fesztiválon is minden állomáshelyen a labda és az ügyességfejlesztés játszotta a főszerepet, minden foglalkozást azzal végeztek a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában