Elismerés

2022.05.12. 17:42

Hatvankét díszdiplomás pedagógust köszöntöttek Békéscsabán

A díszdiplomás, rubin-, vas-, gyémánt és aranydiplomás pedagógusokat, vagyis azokat köszöntötték csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban kulturális műsorral színesített ünnepségen, akik hetven, hatvanöt, hatvan és ötven évvel ezelőtt szereztek végzettséget – többségük részt is vett a rendezvényen.

L. B.

A fogadáson beszélgetésre is nyílt lehetőség, a képen dr. Juhász István tanácsnok és Miklya János nyugalmazott iskolaigazgató /Fotó: Bencsik Ádám/

Szarvas Péter polgármester beszédében kiemelte, hogy a díszdiplomás pedagógusok számos nemzedéket tanítottak meg írni, olvasni, számolni és gondolkodni, és hogy a hivatásuk nemcsak a gyerekek vezetéséről szólt, egy lényegesen összetettebb szerepkört töltöttek be. Amellett, hogy évtizedeken keresztül biztos tudást adtak át, felkészítették a fiatalokat az életre.

Hozzátette, lehet, hogy a tanultak mára nem maradtak meg az akkori tanulókban, de a pedagógusok önzetlensége, becsületessége, szeretete, gondoskodása egy életre szóló emlék; és kiemelte, hogy a díszdiplomások ott állnak több száz sikeres életpálya mögött. Aláhúzta azt is: a mesterségük nem tanulható, jó pedagógusnak születni kell.

Az elmúlt időszakban rubindiplomát vehetett át a képző intézményében Kárpáti Jánosné és dr. Baukó Mihály. Vasdiplomát kapott Bozó Dezsőné, Csató Sándorné, Hagymási Sándorné, Máté Andrásné, Miklya János, Orosz Györgyné, Bajnok Zoltán, Bokor József, dr. Gyebrovszky Jánosné, dr. Sarnyai Ferencné, dr. Sánta Lajosné, Gál Józsefné, Gulyás Jánosné, Kocsis L. Péterné, Kulik Andorné, Nagy Zoltánné és Zeitler Ilona.

Gyémántdiplomát vett át Bartus Károlyné, Baukó Andrásné, dr. Markovics Ferencné, dr. Pflanzner Tiborné, dr. Végh Lászlóné, Irázi István, Kojnok Mihályné, Széplaky Endréné, Vasvári Mihályné, dr. E. Szabó Zoltán, dr. Szatmári Gáborné, Fodor Ferencné, Furák Györgyné, Miklya Béla, Priskin Józsefné, Somogyi Gyuláné és Tráher Béláné.

Aranydiplomát kapott Árvainé Papp Anna, Behun Lajos, dr. Jelinek Lajosné, Gulyásné Tímár Ilona, Gyulafalvi Ernőné, Hankóné Zsilák Katalin, Havasi Imre Lászlóné, Kása Ferencné, Kovács Györgyné, Kovács Lászlóné, Kvaszné Szűcs Edit, Mekis László Mártonné, Mracskó Mária Erzsébet, Nánási Imréné, Schroff Károlyné, Ugrai Kálmán Gáborné, Vágvölgyi Gáborné, Varga Györgyné, B. Nagy Józsefné, dr. Balla Ferencné, dr. Kókai Lászlóné, dr. Körmendi János, Matulay Sándor Józsefné, Nagy Sándor, Petró József és Takács Ernőné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában