TOP Plusz

2022.05.05. 13:00

Hat helyre tesznek térfigyelő kamerát Kötegyánban

Több mint 150 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat sikeres pályázatai révén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester­.

L. B.

Elmondta, hogy 27 millió forintból rendbe teszik a csapadékvizet elvezető rendszereket a Széles és a Sarló utcában, előbbi helyszínen 613 méteren, utóbbin 213 méteren avatkoznak be. A munkák során kotornak, támfalazzák a bejárókat, cserélik az átereszeket. Hozzátette, hogy egy 39 millió forintos projekt során három-három parkolót alakítanak ki a polgármesteri hivatal udvarán és az előtt, illetve négyet az óvoda előtt. Emellett hat térfigyelő kamerát telepítenek, hogy növelhessék a közbiztonságot: a bekötőútnál, a Szabadság utcai játszótérnél, a piacnál, a temetőnél, valamint a polgármesteri hivatalnál két ponton. Jelezte, hogy továbbá 90 millió forintból energetikailag korszerűsítik az idősek otthonának épületét: szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, napelemes rendszert telepítenek, rendbe teszik a fűtési rendszert, illetve akadálymentes mosdót alakítanak ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában