Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége

2022.05.17. 09:01

Biztonságot nyújtanak a polgárőrök Békés megyében

Azokon a településeken is létrehoznak polgárőrséget, ahol jelenleg nincs – jelezte jövőbeli terveiket a megyei közgyűlés nemrég Békéscsabán tartott ülésén Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke, amikor beszámolt az egyenruhások teljesítményéről. Példaként említette Zsadányt és Biharugrát.

L. B.

/Fotó: Virág István/

Több mint 640 ezer óra szolgálatot teljesítettek tavaly Békés megyében a polgárőrök, 600 ezret önállóan, 40 ezret pedig a rendőrökkel közösen. A szövetséghez 75 egyesület tartozik, a tagok száma 2300 feletti. 

Gyarmati Sándor elmondta, nagy hangsúlyt fektettek a külterületen élők biztonságára, mérséklődött a terménylopások, az illegális fakitermelések száma. Jó kapcsolatot­ ápolnak a polgárőrök a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, az önkormányzatokkal, a járási hivatalokkal, az adóhatósággal, a postával, a labdarúgó-szövetséggel, a Vöröskereszttel is. A közbiztonság mellett erősítik a közlekedés biztonságát is, jelen vannak az általános iskoláknál, a zebráknál. 

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, sokrétű munkát végeznek a polgárőrök, és az, hogy a rendőrség kiválóan teljesít, a polgárőröknek is köszönhető. 

Az ülésen Szebellédi Zoltán alelnök, dr. Pappné Darida Andrea, Mucsi András, Puju János, Závoda Ferenc is dicsérte az egyenruhásokat, kiemelve, csak megköszönni lehet nekik azt, hogy önkéntesen, ingyen, a szabadidő terhére dolgoznak, erősítve Békés megye biztonságát. 

Kérdésre Gyarmati Sándor elnök fontosnak nevezte, hogy a kormány komoly támogatást nyújt a polgárőrségnek, amelynek hála tudnak fejlődni. Beszélt arról is, hogy a fiatalítás kihívást jelent.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában