Civil kezdeményezés - Galériával

2022.04.10. 15:31

Több százan futottak a jótékonysági versenyen

Közel háromszázan vettek részt a vasárnap immáron második alkalommal megtartott Körös-Körül Jótékonysági Futóversenyen, Békésen. A rendezvény bevételéből az „Esély” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesületet támogatják.

P. G.

/Fotó: Bencsik Ádám/

A megmérettetést a Békési Diákok Atlétikai Klubja és a Békési Fiatalokért Egyesület hívta életre – nyilatkozta lapunknak Serfecz Dávid. Utóbbi egyesület elnöke elmondta, a megye számos helyéről, Békés mellett Kétegyházáról, Kevermesről, Gyuláról, Kondorosról, Szarvasról, Gyomaendrődről és nagyon sokan Békéscsabáról érkeztek a futóversenyre, illetve határon túli, nagyszalontai futók is részt vettek a kihíváson.

Legfőbb célunk, hogy kellemes környezetben biztosítsunk lehetőséget a közös sportra, a kikapcsolódásra. Emellett jótékonysági célokat is megvalósítunk. Ebben az évben a kiváló munkát végző „Esély” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesületet támogatjuk a bevételből 

– hangsúlyozta Serfecz Dávid.

Mint kifejtette, az indulók 2,5,10 és 21 kilométeren vághattak neki a különböző távoknak, illetve családi futást is szerveztek, amelyen egy-egy csapatban hárman teljesíthették a kihívást. A versengéssel kapcsolatban Serfecz Dávid elmondta, előbb a program neve született meg, ami tükrözi, hogy Békés a Körös közelében fekszik, és kifejezi annak a környezetnek a szépségét, ahol a város található. A távokat ennek megfelelően az Élővíz-csatorna partján tették meg az indulók. A szervezésben egyébként mintegy negyvenen vettek részt, a két szervezet tagjai és önkéntesek is segítették a lebonyolítást.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere közelmúltbeli térdműtéte miatt vasárnap szurkolóként vett részt a versenyen.

A mozgás mindig jó, aki mozog törődik magával és az egészségével, illetve emellett a hangulatát is javítja, hiszen a sport a léleknek is jót tesz

– fogalmazott Kálmán Tibor. 

A polgármester hangsúlyozta, a vasárnapi rendezvény kétszeresen is jó célokat szolgált, hiszen a testmozgás jótékony hatásai mellett a résztvevők az Esély Állatvédő Egyesület nagyon hasznos munkáját is támogatták.

Kérdésünkre kiemelte, a civil kezdeményezésre életre hívott programokban mindig rengeteg tűz, rengeteg lendület van, a helyi civilek számos területen dolgoznak a város életében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában