Választás 2022/Békés megye

2022.04.04. 10:45

Köszönetet mondtak az ellenzéki jelöltek

Mind a négy Békés megyei választókerületben az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért jelöltje végzett a második helyen a kormánypárti induló mögött.

L.B. - P.G.

Fotó: Kiss Annamarie/MW

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Az ellenzék békéscsabai jelöltje, Stummer János a voksok 39 százalékát szerezte meg. A Facebook oldalán megköszönte a rengeteg biztatást, jót szót, ölelést, kézfogást, a számtalan emberi történetet, sorsot, bizalmat, amit kapott az elmúlt években, és kiemelte, hogy ezek a pillanatok élete végéig elkísérik majd. 

Úgy véli, rengeteg munkát tettek le hazánk asztalára. Mint fogalmazott, nem tudja, hogy hányan dobják be a törölközőt, de ő nem adja fel, ez az ő becsületbeli ügye.

Dr. Kondé Gábor közös ellenzéki jelöltként a szavazatok 28,31 százalékát kapta Békés megye 2. számú választókerületében, és Dankó Béla (Fidesz-KDNP) mögött második helyen végzett a körzetben. Mint mondta, sok munkát tettek a kampányba, de az eredmény önmagáért beszél.

– Az emberek választására, nincs, nem is lehet ellentmondás, az eredmény egyértelmű, amit el kell fogadni – tette hozzá. – Ennyivel jobb volt a Fidesz, nincs mit magyarázkodni.

Leel-Őssy Gábor, az egyesült ellenzék jelöltjeként a szavazatok 33,1 százalékát megszerezve második helyen végzett Békés megye 3. számú választókerületben a győztes dr. Kovács József (Fidesz-KDNP) mögött. A politikus elsőként köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson, illetve segítette a voksolás lebonyolítását.

– Vasárnap este gratuláltam dr. Kovács Józsefnek, jó egészséget és sok sikert, jó munkát kívántam neki a következő időszakhoz – fogalmazott lapunknak Leel-Őssy Gábor, aki kiemelte, tiszta lelkiismerettel tekinthetnek az elmúlt időszakra, amit megtehettek, megtettek, igyekeztek a problémákra rávilágító kampányt folytatni.

– Természetesen tiszteletben tartjuk az emberek döntését, és bízunk abban, hogy az ellenzéki együttműködés folytatódni fog – hangsúlyozta.

 

Az ellenzék orosházi jelöltje, dr. Szabó Ervin az OrosCafének adott interjújában köszönetet mondott a sok szavazatért, amely az ellenzéki összefogásra és kimondottan rá érkezett. Mint fogalmazott, csalódottak, mivel nem az elvárt, a várt eredmény született. De nem vesztették el a reményt, nem estek kétségbe. Úgy véli, sok az ellenzéki gondolkodású, és nem adja fel sem az a közösség, amelyet képvisel, sem az a tábor, amely mögötte van. Szeretnék elhozni Dél-Békésnek a jólétet, továbbra is küzdenek a térségért és az emberekért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában