Erasmus+

2022.04.11. 21:22

Ismét finnországi szakmai gyakorlatot szervezett tanulóinak a békéscsabai iskola

Az év elején a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium három szerencsés magasépítő technikus tanulójának volt lehetősége arra, hogy részt vegyen egy négyhetes külföldi szakmai gyakorlaton Finnországan.

beol.hu

/Fotó: Békéscsabai Szakképzési Centrum weboldala/

A békéscsabai tanulókat fogadó délnyugat-finnországi Sataedu iskola a Vásárhelyi évek óta megbízható partner iskolája Erasmus+ programokban. Ulvila városában lévő, modern gépekkel, eszközökkel felszerelt tanműhelyük volt a biztosítéka annak, hogy a tanulók hasznos ismeretekre tegyenek szert választott szakmájukban. 

A finn iskola nemcsak a gyakorlati helyet biztosította, hanem térítésmentesen, teljesen új munkaruhát is adott a tanulóknak, valamint rendelkezésükre bocsátotta egyik iskolai autóját a közlekedés megkönnyítésére.

A kiutazó tanulók, Móricz Imre, Mult Roland József, Vas Botond, a kint töltött napok alatt bekapcsolódtak a finn diákok saját készítésű lakóházának építésébe, betekintést nyertek a tervezési, anyagbeszerzési, kivitelezési folyamatokba, a könnyűszerkezetes házépítés technológiájába, valamint az eredményességéről ismert finnoktatás mindennapjaiba is. 

/Fotó: Békéscsabai Szakképzési Centrum weboldala/

A fiatalok szabadideje is élménygazdag volt, a fogadó város és a környékbeli települések, tengerpart, erdők és tavak felfedezése mellett örök életre szóló élményt adott a finn szauna kipróbálása, a lékhorgászat, a hamisítatlan finn tél adta lehetőségek kiaknázása.

Kísérő tanáruk az első két hétben Laczó Szabolcs volt, aki számára már nem ez volt az első utazás Finnországba, a Vásárhelyi korábbi sikeres Erasmus+ projektjének köszönhetően. Segítségével könnyen beilleszkedtek a tanulók a finn mindennapokba, segítette tanulmányi célú és szabadidős tevékenységeiket is.

/Fotó: Békéscsabai Szakképzési Centrum weboldala/

A tanulók sikeres külföldi szakmai gyakorlatát küldő iskolájuk Europass mobilitási igazolvány kiállításával ismerte el, mely ajánlólevélként segítheti a diákokat későbbi szakmai előmenetelük során – olvasható a Békéscsabai Szakképzési Centrum weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában