Átadás

2022.03.23. 16:11

Nagyszénáson és Orosházán is eredményes volt az intézményfejlesztési program

A Békéscsabai Tankerületi Központ által megvalósított infrastrukturális fejlesztések átadóját rendezték szerdán két helyszínen, Nagyszénáson és Orosházán.

Cs. I.

Nagyszénáson a Czabán Samu Általános Iskola Hősök útja 6. szám alatti telephelyén tett látogatást Erdős Norbert államtitkár, aki emlékeztetett, ezt az épületet Klebelsberg Kuno iskolaépítési programjának egyikeként építették fel, idén 95 éves az ingatlan. Patináját megőrizve cserélték ki az épület bejárati ajtóit, valamint az utcai 73 darab új, fa szerkezetű ablakait. A támogatás elnyert összege 48,3 millió forint.

– Országosan 900 helyszínen zajlik hazai forrásból intézmények felújítása 350 milliárd forintból. Emellett az állam, mint fenntartó, színvonalas, kiszámítható tárgyi feltételrendszert is biztosít a köznevelési intézményeknek. 2022 januárjáig 24 új uszoda, 32 tornaterem, 25 tanterem és 5 új iskola létesült hazánkban, miközben egyéb EU-s, valamint önerős, önkormányzati fejlesztések jóvoltából is javul az oktatási intézmények állapota – fejtette ki az államtitkár. 

Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ vezetője arról beszélt, hogy minden idők legnagyobb intézményfejlesztési programja valósult meg az elmúlt években. A tankerület pályázott és nyert a Magyar Falu Program keretében, ennek eredményeként jöhetett létre ez a fejlesztés Szénáson. A szalagátvágás után Orosházán, a Táncsics gimnáziumban folytatódott a program, ahol a 30 millió forintos fejlesztés részleteiről adtak tájékoztatást.

Nagy Attiláné alpolgármester, Erdős Norbert, Bánki András és Kunstár Hajnalka /A szerző felvételei/

A kormánydöntés értelmében minden idők legnagyobb intézményfejlesztési programja valósult meg az elmúlt években országszerte. Az orosházi Táncsics gimnázium épületében 23 tanteremben újult meg a padozat, amely során az érintett termek a mai kor követelményeinek megfelelő laminált padló borítása megvalósulhatott.

 

30 millió forintos állami támogatásból kivitelezett infrastrukturális fejlesztés átadása szerda délután megtörtént, az eseményen részt vett Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Bánki András tankerületi igazgató. A fejlesztések nem állnak meg a sikeres együttműködésnek köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában