Kürtverseny

2022.03.12. 12:09

Két csabai diák is remekelt

Két békéscsabai diák is kiemelkedő eredményt ért el az Oktatási Hivatal által megrendezett XIV. Országos Zeneiskolai Kürtversenyen. Bereczki Gábor kürtművész, tanár elmondta, a Bartók Béla zeneiskola tanulói közül a hatodik osztályos Szomor Ágoston első helyezett, a hetedikes Bogár Máté pedig különdíjas lett.

N. Sz.

Szomor Ágoston, Bereczki Gábor és Bogár Máté Kisújszálláson.

A művészeti iskolák háromévente szerveznek ilyen volumenű viadalt, melynek idei területi válogatóját Szegeden tartották, kisújszállási döntőjébe hatvanan jutottak be. A második korcsoportban tizennyolcan játszhattak el egy-egy kötelező és egy-egy választott darabot. 

 

A kétnapos megmérettetésen mindkét fiú bizonyította rátermettségét; Szomor Ágoston bizonyult a legkiválóbbnak, társa, Bogár Máté különdíjat érdemelt. Felkészítőjük kiemelte, a járványos időszak után felemelő volt élőben versenyezni a növendékekkel. Hozzáfűzte, tavaly év végén még egy budapesti szakgimnázium által szervezett online versenyre küldtek videofelvételt Ágostonról, aki akkor is remekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában