Békés megye

2022.03.01. 15:00

E-bejelentéssel segít a hivatal

Pénzt és nem kevés ügyintézési időt és energiát spórol meg a magyar embereknek a kormány az idén elindított ingyenes, ügyfélközpontú e-bejelentő szolgáltatással.

P. G.

Ezzel újabb mérföldkövéhez érkezett a kormány tíz évvel ezelőtt megkezdett közigazgagatás-fejlesztési és bürokráciacsökkentési programja. Az e-bejelentő szolgáltatásnak minden érintett a nyertese lesz: a szolgáltatók, a közműcégek, de leginkább a magyar családok – tájékoztatott a Békés Megyei Kormányhivatal. A kormány által idén elindított szolgáltatás lényege az, hogy az emberek az ügyfélkapujuk segítségével egyetlen online felületen, a https://e-bejelento.gov.hu oldalon, akár otthonról vagy bármelyik kormányablakban néhány kattintással be tudják jelenteni a személyes adataikban történt változásokat, s a korábbiakkal ellentétben nem kell külön-külön minden szolgáltatónál, közműcégnél megtegyék ezt. 

A magyar családok átlagosan tíznél is több szolgáltatói szerződéssel rendelkeznek, és évente mintegy 4 millió adatváltozást kell jelenteniük csak a magánszemélyeknek a szerződött szolgáltatóik felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában