Ellenzéki jelölt

2022.03.31. 13:13

Csabai Fidesz: nem mond igazat Stummer János

Vagy a vagyonnyilatkozatában vagy a saját követőinek állít valótlanságokat Stummer János, az ellenzék békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltje arról, hogy van-e tartozása  – fogalmazott Bálint Kornél, a Fidesz békéscsabai elnöke a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Vagy saját támogatóinak hazudik Stummer János, vagy az ellenzéki jelölt vagyonnyilatkozata nem stimmel a békéscsabai Fidesz szerint /Fotó: MW/

Bálint Kornél elmondta, hogy több dokumentumot is összeszedett, amelyek alapján kijelenthető, hogy az ellenzéki jelölt nem mond igazat. Emlékeztetett, hogy Stummer János lakossági fórumain és Facebook-bejegyzéseiben azt hangoztatja, hogy 2015-ben hitelből vásárolt ingatlant (egy budapesti, 18. kerületi ingatlan tulajdonosa ötven százalékban), és elmondása szerint még mindig nyögi a tartozást. Ez a Fidesz helyi elnöke szerint azért érdekes, mert közben a vagyonnyilatkozata mást mutat: amíg 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is azt tüntette fel, hogy van tartozása pénzintézet felé, addig a legutóbbi két évben ilyenről nem tett említést. (Vagyonnyilatkozatait itt éri el.)

Bálint Kornél és Opauszki Zoltán /Fotó: Beol.hu/

Bálint Kornél szerint ennek két oka lehet: vagy kifizette a tartozást, és akkor a támogatóinak, követőinek hazudik, vagy pedig tényleg van adóssága, akkor viszont a vagyonnyilatkozata nem stimmel. Hangsúlyozta: elvárható lenne Stummer Jánostól az igazmondás, különben alkalmatlan a vállalt feladataira.

– Az ellenzéki jelölt magánszemélyként bérli a vagyonkezelő zrt.-től a Jobbik Kiss Ernő utcai székházát, azonban nem fizeti a díjat – vette át a szót Opauszki Zoltán, a Fidesz békéscsabai alelnöke. Hozzátette: Stummer János Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy ezt másfél perc alatt meg tudná cáfolni. Ezzel szemben a témában tartott sajtótájékoztató óta eltelt két nap, és ennyi idő alatt sem érkezett tőle érdemi reakció a felvetésekre. Úgy véli, a jelölt emiatt nem hiteles.

 

Bálint Kornél elmondta: az ellenzéki jelölt országgyűlési képviselőként az Országgyűlés Hivatalával is béreltet magának egy irodát Jaminában, a Batsányi utcai üzletsoron, a visszajelzések szerint azonban az nem működik irodaként, nincs nyitva, nem tartózkodik ott senki sem. A Fidesz helyi elnöke arra kérte Stummer Jánost, hogy ha valóban meg tudná cáfolni ezeket az állításokat másfél perc alatt, ahogy azt ő állítja, akkor szánjon rá másfél percet, mutassa be a tényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában