Elismerés

2022.03.19. 19:33

Átadták a békési Nefelejcs-díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át az idei békési Nefelejcs-díjakat szombaton délután, a helyi galériában. A Nefelejcs Egyesület elismerését ebben az évben Liptákné Szabó Zsófia óvónő, Őriné Apáti Anna pedagógus-szabadidőszervező és Vári László pedagógus vehette át a szervezet elnökétől Balog Gábornétól, illetve két alelnökétől, Dávidné Gyarmati Zsuzsannától és Oláh Ibolyától.

Fotó: Imre György

Mint azt Deákné Domonkos Juliannától, az egyesület tagjától megtudtuk, a Nefelejcs-díjat 2009-ben alapították azzal a céllal, hogy jutalmazzák azokat a személyiségeket, akik az egyesület tagsága szerint különösen sokat tesznek Békés közoktatásáért, kultúrájáért, vagy a civil tevékenységek gazdagításáért.

 

Az eseményen köszöntőt mondott Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki beszédében kiemelte, az olyan civil szervezetek, mint a Nefelejcs Egyesület kiemelten fontos szerepet töltenek be egy-egy település életében, sokat tesznek a kulturális élet erősítéséért, illetve a hagyományok megőrzése érdekében. A rendezvényt színvonalas kulturális program színesítette.

Forrás: Imre Gyorgy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában