Dél-Békés

2022.02.23. 19:55

Új informatikai eszközöket kaptak két járás iskolásai

A Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára című projekt keretében a Békéscsabai Tankerületi Központ fenntartásába tartozó köznevelési intézményeket érintő, első körben a 9. évfolyamos tanulók számára, összesen 449 darab laptopot, valamint 119 tanári notebookot szállítottak ki a napokban. Ebből mezőkovácsházi és az orosházi járás érintett intézményei 213 tanulói és 68 tanári géppel gyarapodtak.

Csete Ilona

Bánki András (balra) dr. Blahó Jánosnak adta át az eszközöket Erdős Norberttel /Fotó: I. Gy./

Bánki András, a tankerület igazgatója és Erdős Norbert államtitkár személyesen vitte el az eszközöket szerda délután. Elsőként Mezőkovácsházára. A Hunyadi János Általános Iskola, Gimnáziumban Havancsák Piroska igazgató fogadta örömmel a megkapott 56 tanulói és 4 pedagógusi eszközt. Megtudtuk, a gépek megismerése után feltelepítik a tanuláshoz szükséges programokat, ezzel is segítve a diákokat. Tótkomlóson a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumba is vittek gépeket a kilencedikeseknek, Tuska Mária igazgató vett át 33 tanulói és 39 tanári notebookot.

Havancsák Piroska és Erdős Norbert /Fotó: ifj Juhos János/

Orosházán, a Táncsics gimnáziumban 124 tanulói és 6 tanári gép érkezésének örülhetett az intézmény, dr. Blahó János igazgató, örömtelinek is nevezte az alkalmat, hiszen a XXI. századi iskola az a digitális iskola, ez az eszközpark óriási segítség, a Táncsicsban a szakkabinet fejlesztését szolgálhatja néhány gép. A laptopok iskolai célok mellett otthoni használatban tanulást és oktatást segítő eszközként funkcionálhatnak.Erdős Norbert emlékeztetett, az elmúlt években két alkalommal is teljeskörűen digitális oktatásra kellett átállniuk a közoktatási intézményeknek, és mindez még az előremutató kormányzati stratégia ellenére is bizony sok nehézséget okozott iskoláknak és családoknak.

Bánki András, dr. Blahó János és Erdős Norbert /Fotó: Imre György/

– Ennek az akadálynak a leküzdése a cél: a digitális oktatáshoz mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani. Az erre irányuló négy éves program keretében adtuk át ezeket a minőségi laptopokat. Az első ütemezés során a kovácsházi és az orosházi járás intézményeibe összesen mintegy 281 digitális eszköz érkezik. A városban, az állami fenntartásban lévő iskolákba is még újabb tizenhárom gép kerül – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában