Vidékfejlesztési Program

2022.02.05. 17:57

Több mint kétszázmillió forintos támogatásból újulhatnak meg a szarvasi utak

A Vidékfejlesztési Program keretén belül nyert el több mint 202 millió 850 ezer forint támogatást Szarvas – tudtuk meg Babák Mihály polgármestertől.

V. E.

Babák Mihály ismertette a fejlesztés részleteit /Fotó: V. E./

Elárulta, az összegből külterületi utakat újítanak fel. A projekttervben szerepel a Kákai bekötőút, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósághoz vezető út a „HAKI hídig”, valamint a Sirató bekötőút. Utóbbiak mind fontosak a település és lakói számára, hiszen sokak járnak arra napi szinten munkavégzés miatt. Javításuk pedig hozzájárul a lakosság kényelméhez és a település, illetve külterületének összképéhez is. A városvezető hozzátette, már régóta várt beruházásokról van szó a fent említett útfelújítások kapcsán, amelyek megvalósulásáért, így a támogatási összeg elnyeréséért rendkívül hálás Dankó Béla országgyűlési képviselőnek és dr. Nagy István agrárminiszternek. Megtudtuk, a projekt megvalósításának kezdete várhatóan március 1., a munkálatok befejezésére pedig de­cember 1. napját tűzték ki. A beruházás összköltsége több mint 213 millió 526 ezer forint, amelyből 95 százalékot tesz ki a vidékfejlesztési támogatás, és közel 10 millió 680 ezer forint az önkormányzati önerő. A munkálatok burkolatfelújításokra, valamint tíz kút létesítésére irányulnak, mely utóbbiak a csapadékelvezetéshez szükségesek­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában