Kortársak népszerűsítése

2022.02.03. 09:58

Olvasási kihívást indít a Békés Megyei Könyvtár

Harminc kortárs szerző művei közül válogathatnak az olvasók

Fotó: Bencsik Ádám

Olvasási kihívást indít a Békés Megyei Könyvtár. A Kortársak élőben című programsorozat részeként február 4-én indul és május 28-án zárul a könyvfalóknak szóló verseny. 

A kérdés egyszerű, ki tudja a legtöbb könyvet elolvasni a bibliotéka által ajánlott magyar kortársak közül.

 A kihívásban kizárólag azok a beiratkozott olvasók vehetnek részt, akiknek miután a könyveket kikölcsönözték, elolvasták és visszahozták a könyvtár dolgozói ennek tényét egy a programhoz nyomtatott olvasónaplóban rögzítik. Az olvasónapló a kölcsönzői térben kérhető, amelyet május 28-án 19 óráig kell leadni a könyvtárban. A kihívás köteteinek listáját február 4-én teszi közzé a bibliotéka. De a kihívásban szereplő kortárs írókkal, akár személyesen is találkozhatnak a látogatók. 

– A Kortársak élőben című programsorozatunkkal elsősorban azokra magyar szerzőkre, írókra, költőkre kívánjuk felhívni a figyelmet, akik talán nincsenek annyira a köztudatban, de rendkívül tehetségesek, és köteteik megtalálhatóak a könyvtárban. Az őket bemutató rendezvénysorozatunk januárban, a magyar kultúra napján vette kezdetét, ekkor Földesi Csenge volt a vendégünk. Őt követik február 4-én a szofa.eu irodalmi portál megálmodói és szerkesztői, Bánki Éva és Mohácsi Árpád. Nem sokra rá, február 24-én Kukorelly Endre mutatkozik be a csabai közönség előtt. Míg március 17-én Bakos Gyöngyi, Berta Ádám és Harang Anita lesznek a vendégeink, őket követi április 28-án Kleinheincz Csilla és Rusvai Mónika. Végül május 26-án László B. Mónika lesz a programsorozat utolsó vendége – sorolta Kovács Attila könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában