EpiPen

2022.02.21. 18:17

Életmentő tollakért szervez gyűjtést a Patrióta Békéscsaba Egyesület

A gyulai példát követve a Patrióta Békéscsaba Egyesület közösségi gyűjtést szervez annak érdekében, hogy Békéscsabán is minden közoktatási intézmény, így óvodák és iskolák egészségügyi dobozába bekerülhessen az életmentő EpiPen, mely egy adrenalin tartalmú gyógyszer.

Losonczi István, Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed és Bodóczi István /Beküldött fotó/

Ez a gyógyszer nélkülözhetetlen étel vagy darázs illetve rovar csípés következtében jelentkező heves allergiás rohamok esetén mely tragédiához vezethet. Sajnos az országban minden évben történik haláleset ennek következtében ami megelőzhető lenne ha kellő közelségben volna az életmentő gyógyszer. Azt a célt tűztük ki hogy 50 db EpiPen beszerzésére elegendő összeget gyűjtünk össze és azt a békéscsabaiak nevében átadjuk a közoktatási intézmények vezetőinek arra kérve őket, hogy ettől fogva szükség esetén figyeljenek oda gyógyszer pótlására. Az esemény fővédnöke Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

Korábbi cikkeink ide kattintva érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában