30 éve szabadon

2022.02.06. 09:08

Békésre és Orosházára is megérkezik a vándorkiállítás

Újabb ötven magyar város érintésével folytatódik a Terror Háza Múzeum "30 éve szabadon" elnevezésű vándorkiállítása, amely az újraindulást követően elsőként Dabason nyílik meg február 7-én. A tárlat Békésen is megtekinthető lesz.

MTI

A Terror Háza Múzeum 2019. június 16-án Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai újratemetésének 30. évfordulóján nyitotta meg utcai tablókiállítását. A tárlat 2020 végéig 7 európai és 35 magyarországi helyszínen járt, és több mint 100 ezer látogatója volt - idézték fel a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben. A kiállítás öt nagyobb egységen keresztül, kronologikusan mutatja be, hogyan jutott el Magyarország a kommunista diktatúra elnyomásából a rendszerváltoztatásig; végigsorolva azokat az eseményeket, amelyek megváltoztatták a kontinens és a világ történelmét. A tizenhárom tabló idézetekkel és fényképekkel jeleníti meg azt a rendszert, amely egészen 1989-90-es összeomlásáig megfosztotta a magyarokat szabadságuktól. A vándorkiállítás további helyszínei Kalocsa, Tiszafüred, Baja, Jászberény, Kiskunhalas, Cegléd, Kiskőrös, Albertirsa, Kiskunfélegyháza, Csongrád, Gyál, Szentes, Szigetszentmiklós, Makó, Érd, Orosháza, Biatorbágy, Békés, Bicske, Hajdúszoboszló, Gárdony, Hajdúböszörmény, Mór, Hajdúnánás, Celldömölk, Tiszavasvári, Kőszeg, Újfehértó, Kapuvár, Berettyóújfalu, Csorna, Mezőtúr, Esztergom, Törökszentmiklós, Balassagyarmat, Balatonfüred, Barcs, Bonyhád, Gödöllő, Gyöngyös, Kazincbarcika, Körmend, Marcali, Mezőkövesd, Mohács, Ózd, Paks, Sárospatak és Sátoraljaújhely lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában