ÉFOÉSZ

2022.01.12. 17:02

Pszichiátriai- és szenvedélybetegek számára nyitnak nappali ellátót Békéscsabán

A tervek szerint pár hónapon belül pszichiátriai és szenvedélybetegek számára nappali ellátót nyit az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete a Bankó András utca 44. szám alatt – ismertette az egyesület elnöke a szerdán a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Wlassics sétány 3. szám alatti irodájában tartott sajtótájékoztatón.

L.B.

Schriffertné Lócskai Henriett elnök beszélt az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete terveiről. /Fotó: Imre György/

Schriffertné Lócskai Henriett hozzátette, az ÉFOÉSZ az értelmi fogyatékossággal élők és segítőik támogatását tűzte ki célul. Békés megyében 150 taggal rendelkeznek, zömében értelmi sérültekkel, de mentálhigiénés és szociális végzettségű szakemberek is vannak közöttük. Hozzátette: sok olyan szülő keresi fel őket, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, számukra a szakemberek jelentős segítséget nyújtanak, úgy véli, remek szakembergárda állt össze az elmúlt években. – A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ csatlakozott a Konferencia Európa Jövőjéért platformon zajló konferenciasorozathoz. Ennek keretében a Hatvanezer Fa Egyesület és a Zöld 14 Egyesület által alapított Fenntarthatósági és Klímaadaptációs Intézet, az Euroconsult Bt., illetve az Egyensúly AE Egyesület szakmai közreműködésével egy tizenegy műhelymunkából álló programsorozatot szerveznek – mondta dr. Duray Balázs, aki az események moderátora lesz.

Hozzátette: az online térben zajló beszélgetések célja az, hogy közösen gondolkodjanak Európa jövőjéről, hogy ötleteket és ajánlásokat tegyenek többek között olyan témákban, mint az éghajlatváltozás, a környezetvédelem, a közösségfejlesztés vagy a digitális átállás. A programokkal szeretnék megszólítani a fiatalokat is, hiszen a jövőben ők lesznek a döntéshozók. Hangsúlyozta: a műhelymunkák révén Békés megye is hangot kaphat Európában. – A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ számos programot tervez erre az évre – erről beszélt Kesjár Kitti, a központ munkatársa. Sorolta a közeljövő eseményeit, hogy februárban a civilek napja alkalmából lesz a fővárosban egy konferencia, amelyre Békés megyéből is számítanak a jelentkezőkre. Február 9-én 15 órától a Csabagyöngye Kulturális Központban civil szervezetek számára egy fórumot tartanak, de véradások is lesznek a következő hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában