Átadó

2022.01.26. 16:09

Megújult a dobozi csapadékvíz-elvezető rendszer

Ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták a település megújult csapadékvíz-elvezető rendszerét, szerdán délelőtt. A projektzáró eseményre a dobozi polgármesteri hivatal dísztermében került sor.

B. O.

Fotó: Lehoczky Péter

Köves Mihály polgármester a fejlesztést ecsetelve elmondta, a 127 millió forintos TOP-os forrásból megvalósított projekt a település belterületi csapadékvíz elvezetési, –gazdálkodási rendszerének megújítását tartalmazta. Célként meghatározva a csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetését, egyben megóvva a települést a vizek káros hatásaitól. Mint kiderült, összesen 2854 folyóméter hosszban készült el és újult meg a dobozi zárt- és nyílt csapadékvíz elvezető csatornarendszer.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő a belvizek kártételéről beszélt, egyben a beruházás fontosságát hangsúlyozta. 

A politikus szólt az elmúlt időszak dobozi fejlesztéseiről, majd kitért a települést, és annak környezetét is érintő útfelújításokra, azok szükségességre. Többek között említette a Doboz-Sarkad közötti, valamint a településről a megyeszékhelyre vezető utat, annak is kiemelve a híd előtti szakaszát. – Igyekszünk a lehetőségeket kihasználni, és javítani az utakat, a járdák rendbetételével együtt – tette hozzá.

Szebellédi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, a 2014-2020-as időszakra a megyei TOP-os projekteknél 58 milliárd forintos indulási összeggel terveztek, de ez jelentős mértékben bővült:

 összesen 84 milliárd forint került Békés megyébe, mely összeg 546 projektet, beruházást érintett. Szebellédi Zoltán kiemelte: a következő időszakra 86,4 milliárd forinttal terveznek. – Bízunk benne, hogy ez a forrás a későbbiekben ki fog bővülni – jegyezte meg.

Dr. Gulyás György, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője a fejlesztésre utalva úgy fogalmazott, a beruházás egy élhetőbb környezetet teremt a település lakosságának, mivel nem kell a csapadékvíz kártételeitől, a többletkiadásoktól tartani. – Az élhetőbb környezet biztosítása pedig növeli a település, és ezáltal a megye népességmegtartó erejét, amely a jövőnk záloga – emelte ki Gulyás György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában