CseppetSem!

2022.01.08. 17:00

Megtelt a gyűjtő, készülhet a biodízel Medgyesegyházán

Megteltek a gyűjtőedények, sőt már el is szállították a káros anyagot a medgyesegyházi polgármesteri hivatal udvarán található két tárolóból – adta hírül Kraller József.

A település polgármestere kiemelte, a használt olajat tavaly nyár óta gyűjthetik a helyiek a „CseppetSem!” Program jóvoltából. Alagi Csaba, az önkormányzat műszaki ügyintézője elmondta, egyetlen liter használt sütőolaj egymillió liternyi ivóvizet képes beszennyezni és fogyasztásra alkalmatlanná tenni, súlyos szennyezéseket okoz. Jelentős része a települési csatornahálózatba kerül, ahol dugulást idézhet elő, táplálja az élősködőket, patkányokat, terheli a szennyvíztisztítót.

A szelektív gyűjtési rendszer ezzel szemben mentesíti a település csatornahálózatát, ezáltal csökkentve az önkormányzat üzemeltetésre fordított kiadásait. A szakember hangsúlyozta, a környezettudatosság egyre nagyobb a lakosság körében. Az összegyűjtött olajat száz százalékban újrahasznosítják: a feldolgozás során biodízelt állítanak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában