A vasút világa – „sínes” álmok'

2022.01.14. 11:14

Három szarvasi különdíjas lett a kreatív rajzpályázaton

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly is meghirdette a Mobilitási Héthez kapcsolódó rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel, amit a Vasút Európai Évében a GYSEV Zrt., a MÁV-Volán Csoport és a MÁV-HÉV Zrt. is támogatott.

V. E.

Tusjak Zora 6.c /Fotó: Babák Mihály Faceboo-oldal/

A szakmai zsűri három kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott technika) külön-külön életkor (óvodás, alsó és felső tagozatos, 14-18 éves, felnőtt) szerint értékelte és díjazta az egyéni alkotásokat, továbbá a közös – óvodai, iskolai csoportos és családi – pályaműveket.

Szebedinszky Nelli, Zöldpázsit utcai óvoda /Fotók: Babák Mihály Facebook-oldal/

A téma rendkívül népszerű volt, országosan 1199 főt, illetve csoportot, valamint mintegy 200 oktatási-nevelési intézmény pedagógusát késztette „sínes álmai” megörökítésére. A legfogékonyabbak az alsó tagozatos diákok voltak, a korábbi évekhez viszonyítva pedig emelkedett a beadott digitális fényképes pályázatok száma, és a felnőttek alkotókedve is –írta meg a Közlekedéstudományi Intézet.

Molnár Emma 4.a

A versenyből Békés megye, így Szarvas sem maradhatott ki – számolt be hírportálunknak pénteken Krivik Viktor, a polgármesteri hivatal programszervezője. Örömmel tudatta, hogy településükről három különdíjas is lett a pályázaton. Az egyik a Zöldpázsit utcai óvodába járó Szebedinszky Nelli, a másik a Benka Gyula általános iskola tanulója, Tusjak Zora, a harmadik pedig szintén a Benka Gyula iskolába járó Molnár Emma lett. A programszervező kifejtette, mindhárom díjazottra rendkívül büszkék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában