Programajánló

2022.01.14. 06:59

Ezek a Békés megyei programok várnak ránk a napokban

Összeállításunkban Békés megyei rendezvények közül válogatunk. Amennyiben Ön tud olyan programról, amit nem írtunk meg, és szeretné a jövő heti összeállításunkban látni, kérjük, jelezze a [email protected] vagy a [email protected] e -mail-címre küldött levélben.

Hírlap-összeállítás

Szombaton Gyulán bárki megtekintheti a működő kovácsműhelyt /Archív fotó: Kiss Zoltán/

Szombaton Gyulán bárki megtekintheti a működő kovácsműhelyt /Archív fotó: Kiss Zoltán/

BÉKÉS

Január 19., szerda

17.00: Bona Fide Estek Békésen a kulturális központban. A nyitóesemény vendégei Deák Dániel politológus, elemző és Bohár Dániel riporter, szerkesztő-műsorvezető lesznek.

BÉKÉSCSABA

Január 19., szerda

Kerekasztal-beszélgetés az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében a Művész Kávéházban. Vendégek: dr. Ombódi Róbert szülész-nőgyógyász főorvos, dr. Néveriné Czakó Magdolna klinikai szakpszichológus, dr. Kreidl Márta klinikai szakpszichológus, dr. Bakó Beáta fogorvos, dr. Bányai Annamária fül-orr-gégész rezidens, Harangozó Imre néprajzkutató, teológus, Soós Emőke, Kiss Réka moderátor.

Január 20., csütörtök

17.00: A Csabai retrospektív – Ezüst György művészete című időszaki kiállítás megnyitó rendezvénye

Január 21., péntek

11.00: Nyilvános szakmai tárlatvezetés a Csabai retrospektív – Ezüst György művészete című kiállításban /ingyenes program/

Január 22., szombat

A jelzett napon múzeumunk összes kiállítása 50%-os kedvezménnyel látogatható!

GYULA

Január 15., szombat

17.30: A kastély gyertyafényben - A pince, a cselédlépcső és a főúri enteriőr a 19. század esti fényviszonyai között az Almásy-kastély Látogatóközpontban.

Január 15., szombat

10.00: Programok a kastélyban. Benne: 10.00: Tűzben edzett – működő kovácsműhely, 11.00: Solymászbemutató, 12.30: Csatazaj a középkorban – interaktív előadás és bemutató a fegyverekről, 14.30 Vitézek és védművek – az 1566-os ostromról a fegyvertárban, a lovagteremben és a gyilokjárón. 18.30 Gyertyafényes tárlatvezetés a várban.

Január 20., csütörtök

17.00: Szilágyi 125+1! című kiállítás megnyitója a Kohán Képtárban. A vendégeket köszönti Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója. A kiállítást megnyitja Kónya István, Gyula alpolgármestere. A tárlat az 1896-ban, Gyulán született, a magyar Toulouse Lautrecként emlegetett festőművész, Szilágyi István alkotásait mutatja be, aki mindössze 126 centiméter magas volt, tehetsége azonban az égig ért.

MEZŐBERÉNY

Január 17., hétfő

17.00: Nem mind arany, ami férfi – Majernyik Szimonetta könyvbemutatója az OPSKMM-ben.

OROSHÁZA

Január 15., szombat

19.00: Camel a Rock Klubban.

Január 17., hétfő

18.00: Bevezetés a zongoratriók klasszikus zeneirodalmába címmel válogatás Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn műveiből Ács-Sánta Katalin (hegedű), Császár Zsuzsanna (zongora), Velez Alexandra (gordonka) közreműködésével a művészetek házában.

Január 18., kedd

17.00: Szavak nélkül címmel nyílik Mihály László festőművész kiállítása a városi képtárban.

SZARVAS

Január 15., szombat

10.00-14.00: „A textil világa” – Szövés és Hobby varrás a Városi Könyvtárban. Benne: ismerkedés a különböző anyagok jellegzetességeivel, szabási lehetőségeivel, gépi varrás a gyakorlatban, szögletes alkatrészek szabása, varrása és textil maszk készítése. Foglalkozásvezető: Kisné Szalai Edina. 15.00: Megemlékezés az Ótemetőben álló Doni Emlékműnél a szarvasi önkormányzat és a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány szervezésében. Benne: Szenes János kuratóriumi elnök emlékbeszéde, a történelmi egyházak szolgálata és koszorúzás.

Január 18., kedd

17.00: Kasuba Eszter A szarvaskirálynő birodalmában című harmadik könyvének bemutatója a városi könyvtárban. A szerzővel Olasz Margit beszélget.

Ezek is érdekelhetik