Vándorkupa

2022.01.17. 19:07

A túzok lett a főszereplő a nemzeti park iskolai pályázatában

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát a működési területén található települések általános- és középiskolás diákjai részére.

Beol.hu

Fotó: Szegedi Ferenc

Fotó: Szegedi Ferenc

A felhívás célja a túzok, mint fokozottan védett, kipusztulással fenyegetett madárfaj széles körű megismertetése, illetve a fiatal generáció közvetlen természeti környezetének felfedezésére, megóvására való ösztönzése - olvasható a Körös-Maros Nemzeti Park honlapján.

Pályázni bármilyen képzőművészeti, irodalmi alkotással lehet, amely túzokkal kapcsolatos élményt jelenít meg. 

A hangsúly a lehető legötletesebb, lehetőség szerint minél egyedibb módon történő bemutatáson van. A pályázatokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság postafiók címére (5541 Szarvas, Pf.: 72.) szükséges eljuttatni 2022. április 7. (csütörtök) 12 óráig.

A beküldésre kerülő alkotásokon kérik feltüntetni a készítő nevét, címét és elérhetőségeit, valamint az iskola nevét és címét is. A nyertes és családja egy teljes éven keresztül kedvezményesen látogathatja az igazgatóság fogadóhelyeit és részterületeit, illetve egy alkalommal, szintén szabadon egy egész napos szervezett programon vehet részt osztályával.

A pályázatban a nyertesen kívül további II. és III. helyezettek, illetve különdíjasok is értékelésre kerülnek, akik szintén értékes nyereményekben részesülnek. Az eredményhirdetés május 7-én az V. Túzokfesztiválon lesz a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban.

A települések listáját ITT találja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában