Látni és Látszani

2021.12.04. 17:02

Villogót kaptak a biciklisek Békéscsabán

Kerékpárra való villogókat, valamint csokoládét és szaloncukrot osztottak szombaton sötétedést követően a Corvin utcában az arra közlekedő bicikliseknek és gyermekeknek a Békéscsaba Városi Polgárőrség tagjai, dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő, a lakótelepi részönkormányzat elnöke, illetve a Mikulás.

N.SZ.

20211204 Békéscsaba Látni és Látszani a lencsésin a polgárőrökkel és Ferenczi Attila képviselővel Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Bugyinszki Tamás, a polgárőrök elnöke elmondta, a részönkormányzat támogatásának hála immár 14 éve megy az akció, amellyel arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos látni és látszani. Kiemelte, most sem a büntetés volt a cél. Villogókat adtak azoknak a bicikliseknek, akik működő lámpa nélkül tekertek, illetve minden arra járó gyermeket megleptek ilyen eszközökkel és csokoládékkal, szaloncukrokkal, esetleg játékokkal.

Fotó: Imre György

– Javult az elmúlt években a morál, egyre több kerékpáron található lámpa, villogó – tette hozzá dr. Ferenczi Attila. Jelezte, egyre többen használnak elektromos biciklit és rollert, amelyekkel gyorsan, ugyanakkor halkan is lehet közlekedni. Ez minden közlekedőtől fokozott körültekintést igényel, például azoktól az autósoktól is, akik a keresztutcákból kanyarodnak fel a Lencsési útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában